Afbeelding
zondag 5 juni 2016, 19:57

Eerste elftal SC Welberg gedegradeerd

WELBERG – Het eerste elftal van SC Welberg is vanmiddag na een tweede nederlaag tegen BVV’63 uit Bergen op Zoom in de laatste ronde van de nacompetitie, gedegradeerd naar de 5de klasse. ,,We hebben ervoor gestreden, maar we hebben het in de reguliere competitie weggeven,’’ stelde keeper Stefan Evers na afloop.

De oranjewitten promoveerden vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de vierde klasse, maar konden het daarin uiteindelijk dus niet bolwerken. Afgelopen zondag verloren de Welbergenaren op eigen veld met 0-2 van BVV, dat vanmiddag ook weer aan het langste eind trok, dit keer met 2-1.

Al na 11 minuten kwam SC Welberg op achterstand, maar er gloorde weer een beetje hoop toen niet lang daarna de gelijkmaker werd aangetekend door Toon Kouwen, op aangeven van Martijn Hagens. Kouwen dacht ook de 1-2 te maken, maar dit keer werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Dit kwam hard aan bij de manschappen van trainer Johan Pietjouw. Het geloof in een goede afloop werd hierdoor minder.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet alleen matiger, maar ook grimmiger. De thuisclub kwam met tien man te staan, nadat een overtreding op Lars Bogers werd bestraft met een tweede gele kaart voor één van de Bergse spelers.

SC Welberg kreeg in het resterende half uur nog wel enkele kansen, maar de ploeg had het geluk niet aan z’n zijde. Doordat de oranjewitten vol voor de aanval moesten kiezen, kon BVV nog een keer counteren en de genadeklap uitdelen.