Eerste editie van Steenbergse Men’s Night

STEENBERGEN – Als tegenhanger van de Ladies Night, speciale avondjes voor vrouwen, hebben Arjan Heijmans van het gelijknamige autoschade-herstelbedrijf en Marco van Wesel van partycentrum De Duiventoren het idee opgevat om een Men’s Night te organiseren. Donderdag 23 april gaat het gebeuren, dan zal de werkplaats van Heijmans een ware metamorfose ondergaan, om ’s avonds ruim baan te bieden aan ‘alles wat mannen interesseert’.

Het plan ontstond tijdens een etentje van het plaatselijke ondernemersgezelschap Audoe en kreeg van lieverlee handen en voeten. De beide initiatiefnemers hopen dat er een nieuwe traditie wordt geboren, die de komende jaren verder uit kan groeien. ,,We beginnen kleinschalig en het moet vooral laagdrempelig zijn, voor iedereen vanaf 18 jaar. En zeker niet alleen voor mensen uit het bedrijfsleven, maar juist ook particulieren, uit Steenbergen en omgeving,’’ vertellen Heijmans en Van Wesel, enthousiast uitkijkend naar de première van de Steenbergse ‘mannenbeurs’.

Zelf uitdeuken en spuiten

Het zogenoemde ‘mannen onder elkaar gevoel’, daar streven ze hoofdzakelijk naar. Te bereiken door het presenteren van uiteenlopende producten, die op de bovenmatige belangstelling van de gemiddelde man mogen rekenen. Zo biedt Heijmans de bezoekers de gelegenheid om zelf een stukje carrosserie te spuiten, alsook om een deukje te restylen: uitdeuken zonder spuiten. Dit laatste in samenwerking met de firma Dentworks uit Dreumel. Van Dalen Bandencentrum uit Sint Annaland presenteert (speciale) banden, sportvelgen en werkkleding; BKS Sport van Leo Donkersloot uit Dinteloord is van de partij met sportkleding- en artikelen; Steenbergenaar Ramon van Koppen demonstreert de vele mogelijkheden van de Big Green Egg-barbecue; Heijnen Digitaal (Heerle/Steenbergen) Beter en het Steenbergse Audio View richten gezamenlijk de beeld en geluid-hoek van de Men’s Night in.

Dj op de hefbrug

Ook Heijmans Wijnen uit Steenbergen is van de partij, evenals modewinkel LakeSide uit de Kaaistraat, Sardonos Promoties neemt de aankleding van de werkplaats voor z’n rekening en staat daar zelf ook met een eet-stand. Partycentrum De Duiventoren verzorgt het horecagedeelte met drank en hapjes  (consumpties voor eenieders eigen rekening). Bij de entreeprijs van 5 euro p.p. is een bierproeverij inbegrepen.

Verder worden meerdere opvallende auto’s tentoongesteld en de muzikale omlijsting van het geheel berust bij Jan de Groot van JW Sound. ,,Hij komt met zijn disco bovenop één van onze hefbruggen te staan,’’ verklappen Heijmans en Van Wesel alvast.

Ondernemers die graag willen aansluiten bij het nieuwe concept, kunnen voor nadere informatie een mailtje sturen naar aheijmans@asnmail.nl. ,,De werkplaats komt al behoorlijk vol te staan, dus we bekijken per geval of er nog ruimte is,’’ besluiten de organisatoren, om er voor alle duidelijkheid nog aan toe te voegen: ,,We krijgen vaak de vraag of je uitgenodigd moet zijn, maar dat is niet het geval. Iedereen kan dus gewoon komen.’’

Foto: In de werkplaats van Autoschade Heijmans werd deze week – onder het toeziend oog van enkele dames – alvast een voorproefje genomen op de Men’s Night.

Foto Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl