Eerste burgerjaarverslag Bolten misschien ook wel laatste

STEENBERGEN – Burgemeester Saskia Bolten heeft vanmiddag haar eerste burgerjaarverslag gepresenteerd. ,,Misschien is het meteen wel mijn laatste.’’ Wat zeker niet wil zeggen dat Bolten van plan is om binnen een jaar weer te vertrekken, maar de wettelijke verplichting voor burgemeesters om een burgerjaarverslag op te stellen komt vermoedelijk te vervallen.

Saskia Bolten heeft het sowieso bijzonder goed naar haar zin in de gemeente Steenbergen, waar zij begin juli vorig jaar Jan Hoogendoorn opvolgde als burgemeester. In het burgerjaarverslag blikt zij terug op tal van gebeurtenissen die zich de afgelopen twaalf maanden in alle kernen voltrokken.

,,De heftige dingen, zoals de cafébrand in Dinteloord, de tragische dood van het peutertje in Nieuw-Vossemeer en enkele geweldsdelicten zijn me het meeste bijgebleven,’’ zei Bolten in een toelichting op het burgerjaarverslag.

Wat haar verder vooral is opgevallen? ,,De grote sociale cohesie in alle kernen en de grote rijkdom aan vrijwilligers, die allemaal binnen hun eigen cultuur bergen werk verzetten ten bate van de hechte gemeenschappen.’’

Tevredenheid

De inwoners van de gemeente Steenbergen zijn over het algemeen tevreden mensen, zo  leidde Bolten onder meer af uit de grote enquête van de Steenbergse Courant rond de jaarwisseling. ,,De eerste resultaten van onze eigen enquête, ‘Waar staat je gemeente?’, bevestigen deze conclusie,’’ zo kondigde Bolten alvast aan.

De burgemeester weet nu nog niet of zij volgend jaar wederom een burgerjaarverslag zal schrijven, als dat niet meer verplicht is. ,,Dat hangt mede af van de reacties die ik hopelijk ga krijgen. Het moet immers wel op prijs worden gesteld, anders heeft het geen zin.’’

Het burgerjaarverslag staat in digitale vorm op de website van de gemeente (https://www.gemeente-steenbergen.nl/actueel/nieuws_en_persberichten/burgerjaarverslag_2012-2013/ en op de leestafel in de ontvangsthal van het gemeentehuis komen papieren versies te liggen.

Wie een uitgeprint exemplaar wenst te ontvangen of wil reageren op het burgerjaarverslag, kan dit doen via telefoonnummer 14 0167 of per e-mail: info@gemeente-steenbergen.nl

Morgen kunt u in de Steenbergse Courant een uitgebreid interview lezen met burgemeester Saskia Bolten over haar eerste jaar als burgemeester van de gemeente Steenbergen.