Eerste bluesfestival van Crossroads in Kruisland

KRUISLAND – Stichting Crossroads houdt zondag 1 december voor het eerst in haar bestaan een bluesfestival, met de bedoeling om hiervan een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Bij De Commerce treden vanaf 15.00 uur het duo Kees Schipper/Ad Landa, de band Farstreet en het Jan de Bruijn Trio op.

Of het bluesfestival voortaan inderdaad elk jaar terug op de agenda komt van Stichting Crossroads hangt mede af van het succes van de eerste editie.

Aan de programmering van volgende week zondag zal het volgens de organisatie zeker niet liggen. Kees Schipper en Ad Landa vormen samen een uitgebalanceerd duo dat menig optreden tot een imposant kookpunt weet te brengen.

Gitarist/zanger Schippers is in de regio geen onbekende, aangezien hij al tientallen jaren optreedt, les geeft en workshops verzorgt. Landa op zijn beurt staat bekend om zijn overrompelende gitaarspel.

Farstreet staat garant voor stevige bluesrock in de stijl van o.a. Gary Moore en Jimi Hendrix. De band bestaat uit de charismatische frontman Jasper Verstraaten (gitaar en zang), drummer Antonie Buurman en basgitarist Ad Prinsen.

Het Jan de Bruijn Trio behoeft volgens Crossroads nauwelijks introductie, gegeven het feit dat de naamgever van dit gezelschap in de verre omtrek al jarenlang geldt als de onbetwiste aanvoerder van de bluesscene. Zijn onlangs uitgebrachte cd ‘The Long Way Home’, met acht eigen composities, wordt als zijn beste werk ooit beschouwd.

Kaarten voor het bluesfestival kosten in de voorverkoop 5 euro en de toegang aan de deur bedraagt 7,50 euro p.p.