Eerste bijeenkomst nieuwe partij Lokaal Progressief achter de rug

STEENBERGEN – Nadir Baali, nu nog PvdA maar straks Lokaal Progressief, is tevreden over de eerste bijeenkomst van de nieuwe partij. Samen met collega Joop Stoeldraijer heeft hij afgelopen vrijdag met een groep van ongeveer 15 mensen in het gemeentehuis gebrainstormd over de vorm en inhoud van de nieuwe partij. “Dit zijn allemaal mensen die achter onze kernwaarden staan op het gebied van armoede, duurzaamheid en woningen”, zegt Baali.

De groep mensen die Baali en Stoeldraijer steunt is groter dan die 15 mensen, maar die konden niet allemaal aanwezig zijn. “Ik schat in dat er zo’n tien mensen echt actief lid willen zijn, maar we hebben in totaal al zo’n 50 sympathisanten.”
Lokaal Progressief wil politiek bedrijven vanuit de gemeenschap zelf. Dus in plaats van alles in de raadzaal bedenken, meer open staan voor geluiden uit de samenleving en samen met inwoners optrekken om dingen voor elkaar te krijgen.

“Solide basis”

Begin juli staat de volgende brainstormsessie van Lokaal Progressief gepland. Ondertussen is het duo op de achtergrond bezig om de partij officieel te registreren zodat de stappen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar op tijd worden doorlopen.
“We zijn in ieder geval blij met de positieve reacties die we tot nu toe hebben ontvangen. We hebben al een solide basis kunnen vormen met mensen die graag hun steentje willen bijdragen aan deze nieuwe beweging. Maar het kan altijd groter.”
Ze zijn te bereiken via: jstoeldraijer@home.nl of nadirbaali@hotmail.com/ 06-54640953

Foto: Joop Stoeldraijer (links op de foto) en Nadir Baali.

[ door Nicole van de Donk ]