Eerste American Day in Kruisland

KRUISLAND – Wat oorspronkelijk werd bedacht als een leuk dagje voor enkele liefhebbers van Amerika, belooft inmiddels iets heel groots te worden. De organisatie van de eerste American Day in Kruisland verwacht zondag 3 juli dan ook honderden belangstellenden, die – al dan niet met hun oldtimers of motoren – in het dorp de Amerikaanse sfeer kunnen komen proeven.

,,Gezien de positieve reacties en de aanmeldingen op onze Facebookpagina, gaat het een gezellige, drukke dag worden in het centrum van Kruisland,’’ stelt Edwin Maas van De Commerce, die het nieuwe evenement samen met enkele motorliefhebbers uit Oud-Gastel op poten heeft gezet.

Het is nu al hun bedoeling om van de American Day verder uit te breiden en er een jaarlijks terugkerende happening te maken, telkens op de eerste zondag in juli.

Het programma begint om 10.00 uur, vanaf dan is ook museum De Holle Roffel geopend, er zijn kinderattracties en demonstraties van o.a. country- en linedancegroepen. De Steenbergse houtzaagkunstenaar Peter de Koning is ook van de partij, hij gaat Amerikaanse auto’s zagen uit boomstammen.

Vanaf 13.00 uur staat er bovendien het nodige entertainment gepland, met een dj en de live rock ’n roll-band ‘The Hot Dogs’. De markt duurt tot 17.00 uur, de muziek klinkt door tot 21.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis. Voor nadere informatie: www.facebook.com/americandaykruisland