Eenzijdig verkeersongeval bij het Waterhoefke

STEENBERGEN – Bij een verkeersongeval op de Halsterseweg tussen Halsteren en Steenbergen is zondagmorgen een persoon ernstig gewond geraakt. De brandweer is meer dan een uur bezig geweest om het slachtoffer uit het voertuig te krijgen. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse om hulp te verlenen. De Halsterseweg werd afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het ongeval gebeurde iets voor half zes ter hoogte van de kruising met het Waterhoefke. Twee ambulances, een traumahelikopter, diverse brandweervoertuigen en de politie werden met spoed ter plaatse gestuurd. De brandweer had meer dan een uur nodig om het slachtoffer uit het voertuig te knippen. Het slachtoffer is vervolgens met spoed, onder begeleiding van een arts uit de traumahelikopter, overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval is een lichtmast uit de grond gereden. Een aannemingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de stroomkabel veilig te stellen en de lichtmast in stukken te slijpen. 
Op de locatie van het ongeval hebben de afgelopen jaren al meerdere (ernstige) ongevallen plaatsgevonden.

Weg afgesloten

De politie en de gemeente hebben de Halsterseweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Tot hoelang de Halsterseweg afgesloten blijft is nog onduidelijk.

foto en informatie: 112Markiezaten.nl