Een prachtig plekje en dan zo dicht bij

STEENBERGEN – De Dintelse Gorzen, het Benedensas, het Bovensas, de Rode Wheel, het Krabbenbos, het Stellebos, de fiets- en wandelpaden langs de Eendracht, de Dinteloordse en Kruislandse polders, zo maar een aantal plekken in de gemeente Steenbergen waar het uitstekend toeven is. Toch zijn er nog volop inwoners van onze gemeente die daarvan niet op de hoogte zijn en er nog geen bezoekje aan hebben gebracht. Nu corona voor een verkleining van de actieradius zorgt komen die plekken meer en meer in beeld.

Hierbij een aanvulling op de highlights in onze gemeente: een wandeling of fietsrit tussen het Schelde-Rijnkanaal en de ‘Slikken van De Heen’ over de zogeheten ‘Campweg’.
Dit prachtige gebied is eenvoudig te vinden. Via de Zeelandweg-Oost – langs De Heen en door Heensemolen – over de Zeelandweg-West (N257) en over de brug bij Sint Philipsland tot de rotonde, rechtsaf richting Philipsdam en na een 30 tal meters weer de parallelweg richting brug. Deze leidt naar de ‘Campweg’, die een haakse bocht naar links maakt pal voor het kanaal. Een wandeling kan hier al starten over het onverharde wandelpad dat over de dijk loopt.

Richting ‘Krammer’

Doorrijden over de ‘Campweg’ kan ook tot de splitsing met de ‘Scharreweg’, daar even naar rechts tot het hek dat het verharde pad langs het kanaal voor snelverkeer afsluit. Dit is eveneens een startpunt voor fietsers en wandelaars die willen genieten van de rust en het uitzicht dat daar wordt geboden. Het betegelde brede pad loopt langs het kanaal en de Heense Slikken (overigens ook een bijzonder wandelgebied) naar het punt waar het Schelde-Rijnkanaal overgaat in de ‘Krammer’ die op haar beurt toegang geeft tot het Volkerak.

‘Wisenten’

De wandelaar of fietser komt ook langs het gebied waar de onlangs uitgezette ‘Wisenten’ hun ‘wen-gebied’ hebben. Met een beetje geluk worden deze Europese buffels ontdekt die samen met paarden en Hooglanders het gebied bevolken. Overigens is het wen-gebied niet toegankelijk om de nieuwkomers niet te storen.
De tocht naar de Krammer is beslist de moeite waard. Naar schatting een drietal kilometers heen en dus ook dezelfde afstand terug. Wandelend in goed een uur, te doen. Een aanrader.

Door: Peter Vermeulen