Een leven lang muziek in de Spelenderwijs Speel!tuin van Volharding

Een leven lang muziek in de Spelenderwijs Speel!tuin van Volharding

Muziek is leuk én muziek maakt slim! Muziek zorgt voor inspanning, ontspanning, sociale contacten en cognitieve ontwikkeling. Kortom, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Muziekvereniging Volharding start daarom met een nieuw project waarbij ingezet wordt op ‘een leven lang muziek’.
Met ingang van deze maand kan er al met kindjes vanaf 6 maanden worden begonnen met de ‘Baby Speel!tuin’, waarbij ouders samen met hun kind(eren) kunnen genieten van een wekelijks half uurtje bewegen, spelen, zingen en verwonderen. Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een portfolio waarin de muzikale ontwikkeling van hun kroost inzichtelijk wordt gemaakt en zij de muzikale vordering en mijlpalen kunnen verzamelen. Aansluitend biedt Volharding de ‘Peuter Speel!tuin’ (2-4 jaar), de ‘Kleuter Speel!tuin’ (groep 1/2) en de ‘Spelenderwijs Speel!tuin’ (groep 3/4). De lessen laten de ouders en hun kinderen het plezier ervaren van samen muziek maken en bereiden de kinderen voor op het leren bespelen van een muziekinstrument. Vanaf groep 5 van de basisschool kunnen kinderen starten in het project ‘Spelenderwijs’en een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen, waarmee ze gelijk kunnen meedoen in het schoolorkest van de Gummarusschool, de Maria Regina, de Pius X of de Nieuwe Veste.

Naast dit aanbod voor de jeugd, heeft Volharding voor iedere leeftijdscategorie een orkest en de mogelijkheid een instrument te leren bespelen. Deze orkesten en projecten presenteren zich deze week allemaal in de pop-up store van de muziekvereniging, locatie Grote Kerkstraat 15 in Steenbergen (voormalige Mikro Electro-winkel).

PvdA Steenbergen: via Klaagmuur en Wensput op zoek naar uw input!

De Partij van de Arbeid werkt aan een trotse, zorgzame en groene gemeente. ‘Wij hebben veel ideeën, maar u heeft er samen vast nog meer. Daarom gaan wij op zaterdag 8 september het gesprek met u aan’, zo meldt de PvdA-afdeling Steenbergen. Ook zullen er een ‘Klaagmuur’ en een ‘Wensput’ klaarstaan bij de stand op de Jaarmarkt, zodat inwoners kunnen doorgeven waar zij zich aan storen en welke ideeën zij hebben. Wie zijn contactgegevens achterlaat, wordt op de hoogte gehouden over wat er met zijn of haar input gebeurt.

De Zonnebloem

De Zonnebloem is een op-en-top vrijwilligersorganisatie en wordt helemaal door vrijwilligers bestuurd. De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke handicap. Jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet. Voor al die mensen worden  regelmatig activiteiten en uitstapjes georganiseerd, zo ook door de plaatselijke, regionale en provinciale afdelingen van De Zonnebloem. Binnen de gemeente Steenbergen zijn er vier lokale afdelingen actief, te weten Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen/Welberg. De afdeling Steenbergen/Welberg staat zaterdag 8 september op de Jaarmarkt. Het doel is tweeledig: enerzijds lotenverkoop voor het goede doel en anderzijds is de organisatie op zoek naar donateurs en vrijwilligers.