‘‘Een advies, face-to-face, daar kunt u altijd op terugvallen’’

Steenbergen – ‘‘Overstappen op het glasvezelnetwerk is een stap die we moeten gaan maken’’, dat verkondigen alle in de afgelopen periode gesproken deskundigen tenminste. Er is er een grootse campagne opgezet in Steenbergen en de Welberg om de inwoners hiervan te overtuigen. Leo de Rooy, eigenaar van GS-Telecom/Telecombinatie Steenbergen juicht deze ontwikkelingen toe.

‘‘Telecombinatie Steenbergen is één van de tien verkooppunten van het glasvezelnetwerk. Maar als ik geen eigenaar van deze winkel was geweest had ik het aanleggen van het glasvezelnetwerk ook toegejuicht’’, licht Leo de Rooy toe. ‘‘Dit netwerk is de toekomst. Alleen met glasvezel kunnen huishoudens en bedrijven de toekomst in. De snelheid is enorm hoog en het internet is heel stabiel’’.

Vraagbaak

Iedere dag komen er geïnteresseerden de winkel binnen. ‘‘Alle informatie over de aanleg van glasvezel en de verschillende netwerkaanbieders is online te vinden. Maar een advies, face-to-face, daar kunt u altijd op terugvallen. Als er problemen ontstaan dan kunnen wij u verder helpen. En dat is voor veel mensen een hele geruststelling’’.

E-mailadressen

‘‘Tegenwoordig komt de meeste post niet meer door de brievenbus maar via een e-mail. Daarom is het voor veel mensen enorm belangrijk dat hun e-mailadres blijft bestaan. Wij kunnen de klanten precies vertellen of dit mogelijk is. Ook de wijze waarop het glasvezelnetwerk wordt aangelegd in en rondom huis zorgt voor vragen. Hierin heeft u een grote mate van vrijheid. Dit weten veel mensen niet’’.

Overstappen is spannend

Slechte bereikbaarheid of het niet werken van het internet kan voor enorme frustraties zorgen. Leo de Rooy: ‘‘Overstappen op een ander netwerk, terwijl nu alles in huis goed werkt, doen mensen niet graag. Dat snap ik heel goed. Maar in de toekomst zal het huidige netwerk niet meer afdoende zijn door de enorme vraag. Daarnaast is het netwerk veel duurzamer en verbruikt het veel minder energie’’.

SV Welberg

Leo de Rooy is één van de sponsoren van SV Welberg. ‘‘Als de aanleg van het glasvezel doorgaat stort ik voor iedere aansluiting via Telecombinatie Steenbergen tien euro op de rekening van SV Welberg. Op vrijdag 3 juli zal ik van 18.30 tot 21.00 uur aanwezig zijn bij SV Welberg voor geïnteresseerden’’.

Informatiebijeenkomst

Op 4 juli wordt een info- en aanmeldbijeenkomst gehouden van DELTA Fiber Netwerk in ’t Cromwiel. Voor meer informatie over de bijeenkomst en de verschillende verkooppunten is te vinden op www.gavoorglasvezel.nl. 

Tekst en foto: Michelle Douw © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl