Echtpaar Van Meer viert diamanten bruiloft

STEENBERGEN – De vonk sloeg over op de dansvloer in Roosendaal, in 1955. Een jaar later gaven ze elkaar het ja-woord en afgelopen weekeinde vierden Janus van Meer en zijn Jo(ke) van Meer-Huijps hun diamanten huwelijksfeest, waarmee burgemeester Ruud van den Belt het jubilerende bruidspaar gisteren officieel kwam feliciteren.

Met een grote bos bloemen en een cadeautje meldde hij zich bij de versierde voordeur aan de Nicolaas Peckstraat 36, waar de heer en mevrouw Van Meer in 1964 neerstreken, nadat ze eerst onder meer aan de Triangel en in de David van Orliënsstraat hadden gewoond.

De echtelieden, die op 4 september 1956 voor de wet in Roosendaal en vier dagen later in de kerk van Nispen (haar geboorteplaats) trouwden, kregen een zoon en een dochter en hebben inmiddels vier kleinkinderen en één achterkleinkind.

Janus en Joke zijn beiden 89 jaar, maar dat zou je ze niet geven, vond ook burgemeester Van den Belt.

De heer des huizes heeft altijd als schilder de kost verdiend voor het gezin, zijn wederhelft werkte vroeger o.a. bij wegrestaurant ’t Anker, bij juwelier Vergouwen in Roosendaal en bij de boer, om later met name voor het huishouden te zorgen.
Duiven waren maar liefst 80 jaar lang de grote hobby van meneer Van Meer, die dankzij z’n 45-kilometer autootje nog altijd mobiel is. Zodat de huwelijksjubilarissen zelfstandig op familiebezoek en om boodschappen kunnen, of voor een gezellige middag naar De Vaert op de Welberg (het dorp waar zijn wieg stond).

,,Verder zijn we het liefst gewoon thuis,’’ aldus mevrouw Van Meer. Met een beetje huishoudelijke hulp, redden ze het nog prima met z’n tweetjes. ,,Er is wel eens een mankementje, maar we voelen ons goed, dus zo gaan we gewoon door,’’ vult de liefde van haar leven aan.