Echtpaar Van Eersel 60 jaar getrouwd

DINTELOORD – Met een taart gebakken door één van de achterkleinkinderen, ontvingen Sjaak en Wil van Eersel vanmiddag loco-burgemeester Petra Lepolder, die de echtelieden namens de gemeente kwam feliciteren met hun 60-jarige bruiloft.

Het diamanten huwelijksfeest werd afgelopen weekeinde al in familiekring gevierd. ,,We zijn met z’n allen gaan bowlen en eten in Bergen op Zoom, hartstikke leuk,’’ vertelde mevrouw Van Eersel-Rademaker (82), die om precies te zijn op 24 oktober 1956 haar ja-woord gaf aan Sjaak van Eersel (86). Ze kregen een zoon en een dochter, die voor vier achterkleinkinderen zorgden en inmiddels telt de familie ook al twaalf achterkleinkinderen.

Marine

Hij komt oorspronkelijk uit Den Haag, zij uit Rotterdam. De twee leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan in de Maasstad, waar Sjaak als marinier aangemeerd lag. ,,Ons schip werd gerepareerd,’’ herinnert hij zich nog goed.

Zesendertig jaar lang was hij verbonden aan de marine luchtvaardienst, een baan die de oorlogsveteraan over heel de wereld bracht.

Prins Bernhard

Het gezin Van Eersel woonde onder meer in Den Helder, Schagen en ook nog drie jaar in Parijs. En op één van zijn vele reizen was Sjaak van Eersel zelfs hofmeester van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard.

Nadat hij op 50-jarige leeftijd verplicht met pensioen moest, begon hij nog een nieuwe carrière in de meubelindustrie. Zodoende kwam het nu jubilerende echtpaar in de jaren tachtig ook in Dinteloord terecht, waar ze sindsdien met heel veel plezier wonen.

De hort op

Sjaak van Eersel werkte tot bijna z’n tachtigste en mag heden ten dage nog graag tuinieren. Daarnaast is stamboomonderzoek een favoriete hobby van de heer des huizes. Zijn echtgenote is nogal eens de hort op, naar het koor, de kaartclub of tai chi. ,,Je moet actief blijven, dat houdt je jong,’’ stelt de bruid.