Echtpaar Schoutens viert briljanten bruiloft

STEENBERGEN – Voor Kees Schoutens en zijn vrouw Clazien (geboren Van den Dries) was het zondag precies 65 jaar geleden dat zij elkaar het ja-woord gaven. Het briljanten bruidspaar vierde dit even bijzondere als heugelijke feit zaterdag in kleine familiekring en kreeg gisteren een felicitatiebezoek van waarnemend burgemeester Joseph Vos.

Op 18 mei 1949 trouwden de heer en mevrouw Schoutens voor de kerk, een half jaar eerder gebeurde dat al voor de wet, maar de laatste datum wordt dus aangehouden als officiële huwelijksdag. ,,Ik vond mei gewoon de mooiste maand om te trouwen,’’ vertelt de vrouw des huizes. ,,En ik ben in dezelfde week jarig.’’ Nu is ze nog 89, vanaf komende donderdag telt Clazien Schoutens 90 lentes.

De van oorsprong Heinkenszandse  leerde haar nu 93-jarige levenspartner, afkomstig uit Nieuw-Vossemeer, kort na de oorlog kennen bij zaal Coppenolle in Bergen op Zoom. Kees Schoutens werkte indertijd op de boerderij van zijn ooms aan het Bovensas in Dinteloord. Begin vijftiger jaren nam hij samen met zijn broer het bedrijf over. Het echtpaar kreeg vervolgens vijf kinderen, het hoeft geen nader betoog dat Clazien haar handen vol had aan het gezin.

In 1985 verhuisde het stel naar de Paulus Bakxstraat in Steenbergen, waar ze sindsdien van hun ‘oude dag’ genieten en met steun van de kinderen en de thuiszorg nog lang zelfstandig hopen te blijven wonen. De briljanten bruidegom mag graag tuinieren, zijn briljanten bruid houdt van lezen en volgt op televisie alle actualiteitenprogramma’s.