Echtpaar Overbeeke 65 jaar getrouwd: “De gemeente Steenbergen is een fijne plek om te wonen”

STEENBERGEN – Bloemen en een cadeautje van burgemeester Ruud van den Belt voor het echtpaar Sien en Bas Overbeeke. Ze waren op 17 juni 65 jaar getrouwd en daarom werden de echtelieden vandaag nog eens extra in het zonnetje gezet. Ze wonen al 20 jaar in de Tilleborgh, het appartementencomplex voor senioren aan de Burgemeester van Loonstraat.

Warme dag

Het echtpaar Overbeeke is niet de jongste meer, Sien is 89 jaar en Bas zelfs al 94, maar er zijn nog best wat herinneringen aan hun trouwdag. “Het was net als vandaag een hele warme dag”, vertelt Sien Overbeeke. Op tafel ligt hun trouwalbum met daarin mooie zwart-wit foto’s van de dag. Ze hebben elkaar ontmoet bij toneelvereniging Avenue in Steenbergen. “Daar mochten toen alleen protestanten komen”, weet ze ook nog te vertellen.

Niet klagen

Sien Overbeeke is geboren in Dinteloord en is na haar trouwen bij haar man op De Heen gaan wonen. Op de plek waar de boerderij stond, staat nu een vakantiehuis waar dochter Tanna regelmatig verblijft. Ook dochter Coriene is aanwezig om af en toe te helpen bij het gesprek, want het gehoor werkt niet altijd meer mee bij het jubilerende echtpaar. Toch mogen ze naar eigen zeggen niet klagen. Aan de muur hangt een portret van de drie kleinkinderen. Inmiddels zijn er ook twee achterkleinkinderen.

Actief

Sien Overbeeke is altijd erg actief geweest binnen de Hervormde Kerk, bij de plattelandsvrouwen en het bejaardenwerk op De Heen. Haar man deed op 90-jarige leeftijd nog de tuin bij zijn dochter, maar nu doet het echtpaar naar eigen zeggen ‘niks meer’.

Sien Overbeeke wil de burgemeester nog wel even zeggen dat ze de gemeente Steenbergen een fijne plek vindt om te wonen. Daar was de burgemeester het roerend mee eens.

Foto: Het echtpaar Overbeeke wordt gefeliciteerd door burgemeester Van den Belt.

Door: Nicole van den Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl