Echtpaar Michielsen viert diamanten bruiloft “Die 60 jaar zijn voorbij gevlogen”

STEENBERGEN – Rosa (84) en Gerard (87) Michielsen waren voorbestemd om samen te zijn, dat valt wel op te maken uit het verhaal dat ze vertellen in hun huiskamer aan de Oosthavendijk. Rosa liet haar Gerard destijds eerst een blauwtje lopen op het dansfeest bij een wielerwedstrijd. “Ik vond mezelf nog te jong om me te binden”, lacht ze. Maar na zijn militaire dienst bracht het lot ze toch weer samen en toen lieten ze elkaar niet meer los. Afgelopen maandag was het zestig jaar geleden dat ze elkaar het ja-woord gaven in Hoogerheide, de plaats waar Rosa is geboren.

Het zijn prachtige foto’s van hun huwelijksdag die door hun zoon Johan opnieuw zijn gebruikt voor de uitnodiging van het 60-jarig jubileum. “Ik weet nog dat Gerard per ongeluk op mijn sluier ging staan toen ik het Maria altaar opliep. Dat was dus mooi een klein scheurtje in mijn jurk.” Haar echtgenoot hoort het aan en zegt lachend dat hij toen al op grote voet leefde. Het 60-jarig huwelijksfeest is afgelopen zaterdag goed gevierd in de Wallevis. “Tot een uur of 01:00 ’s nachts. Dat houden we nog wel vol hoor.”

Wonen op landgoed Dassenberg

Het stel wilde destijds eigenlijk al veel eerder trouwen, maar kon toen geen huis krijgen. Bijzonder was dat ze toen het aanbod kregen om te mogen wonen in een huisje op landgoed Dassenberg, gelegen tussen Steenbergen en Klutsdorp. Rosa poetste in de grote villa en er stonden kleine huisjes omheen die bestemd waren voor het personeel. Oudste dochter Marianne is er in 1965 geboren. Een paar jaar later volgde zoon Johan. Het zijn leuke herinneringen die ze aan die plek hebben. “Er hoorde ook een kapelletje bij wat ik mocht onderhouden. En als ik de zonnewering ging schoonmaken vlogen er altijd vleermuizen uit.”

Bloemen en een cadeau van de burgemeester

Gerard werkte bij de Suikerfabriek en kon later via zijn werkgever aan een huis in de Anjerstraat komen. Daar hebben ze met veel plezier zo’n 40 jaar gewoond, maar inmiddels hebben ze al tien jaar een prachtig uitzicht vanuit hun nieuwbouwappartement aan de Oosthavendijk.
Ook de burgemeester die langs is gekomen om het echtpaar te feliciteren, kijkt even vanaf het balkon in de verte. Hij kan bijna zijn eigen werkkamer in het gemeentehuis zien. Naast een mooie bos bloemen heeft hij ook een glazen beeldje van de Gummaruskerk meegenomen als cadeau.

Goede contacten met de buren

De sociale contacten met de andere bewoners in het gebouw zijn goed. Als verrassing hebben hun overburen de entree van hun appartement versierd met ballonnen en een grote 60. “Met oudjaarsavond zetten we hier tafels en stoelen op de galerij en komen de drankjes en oliebollen tevoorschijn. Dat is erg gezellig. Ook komen we graag in de brasserie in het naastgelegen gebouw om te kaarten of te sjoelen”, vertelt Rosa.
Hoogtepunt in hun huwelijk noemen ze de geboorte van hun twee kinderen. Ook zijn er twee kleindochters: Esmee en Leandra.
De burgemeester sluit zijn bezoek af met de wens ze graag weer te komen bezoeken met hun 65-jarig jubileum.

Foto: Het echtpaar Michielsen samen met burgemeester Ruud van den Belt bij de versierde voordeur vanwege hun diamanten huwelijk.
Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant
Door: Nicole van de Donk