E-rijders gezocht voor proefproject met openbare laadpalen

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen is, voor een provinciaal proefproject, op zoek naar zogeheten E-rijders om het aantal openbare laadpalen voor elektrische auto’s uit te breiden.

Elektrisch autorijden is zuinig, schoon en comfortabel. Dankzij deze voordelen neemt het aantal elektrische auto’s in Nederland toe, maar het opladen ervan is nog niet voor alle gebruikers even gemakkelijk.

E-rijders die niet kunnen opladen op hun eigen terrein, zijn namelijk aangewezen op openbare laadpalen. Daarvan zijn er in de gemeente Steenbergen op dit moment drie: bij het gemeentehuis, bij de Jumbo aan het Floraplein en bij het busstation Steenbergseweg/Zuideinde in Dinteloord.

De provincie Noord-Brabant en netbeheerder Enexis werken aan de uitbreiding van het Brabantse netwerk van publieke laadpalen. De gemeente Steenbergen doet mee aan dit proefproject en kan zodoende begin 2015 een aantal laadpalen plaatsen. Inwoners die met een volledig elektrische of hybride elektrische auto rijden kunnen tot uiterlijk 19 september een laadpaal aanvragen, per e-mail via l.ligtenberg@gemeente-steenbergen.nl

Een verzoek betekent niet automatisch dat men een laadpaal krijgt toegewezen. Waar de de laadpalen worden geplaatst, wordt bepaald in overleg tussen de gemeente en de aanbieder. Dit zal altijd binnen een straal van 300 meter van de betreffende woning zijn.  

Nadere informatie is te vinden op https://www.gemeente-steenbergen.nl/