Dynamisch bedrijf Lyfter vestigt zich in Steenbergen

STEENBERGEN – In de Kleine Kerkstraat heeft zich een jong, dynamisch bedrijf gevestigd. Lyfter, een bedrijf dat websites ontwikkelt. Opgericht door studiegenoten Eric Verheijen en Joep Suijkerbuijk. Na weken hard werken was het zover. Met een receptie voor genodigden én hoog bezoek werd hun pand officieel geopend.

We groeiden uit ons jasje

Ze bestaan pas enkele jaren, maar vormen met hun collega’s een team van 14 personen. De mannen achter Lyfter, Eric Verheijen en Joep Suijkerbuijk zijn er nuchter onder. “We hebben samen gestudeerd” blikt Eric Verheijen terug. “Na onze studie, en een soort van tussenjaar zijn we begonnen met ons Webbureau. Op papier in januari, maar eigenlijk pas echt in maart, toen namen we ons eerste personeelslid aan.” Inmiddels is Lyfter uitgegroeid tot een zekere speler in de webdesignwereld. De twee jonge mannen hebben een eigen ontwerpmethode ontwikkeld “We draaien op WordPress” legt Eric uit. “Maar met een bonus. Als wij klaar zijn met een website is het voor de eigenaar erg eenvoudig deze te beheren.” Dat de methode aanslaat blijkt wel uit de grote groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Binnen enkele jaren is het team uitgegroeid tot 14 personen. Elk met hun eigen kwaliteiten. Aangenomen omdat ze iets extra’s kunnen bieden. Het was dus logisch dat Eric en Joep op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Eerst in Dinteloord, maar daar wilde de zoektocht niet lukken. Daarna kwam Steenbergen in beeld. “Het viel niet mee. Net toen we dachten dat het niet zou lukken kwam Kees de Bruijn in beeld. Hij kent Joep en zo gebeurde het dat we eind vorig jaar hier aan de slag zijn gegaan” vertelt Eric.

Dankbaar én trots, we doen het allemaal samen

Samen met familie, vrienden en natuurlijk alle personeelsleden is keihard gewerkt om het pand geschikt te maken. Alle avonden en weekenden werd geklust, met resultaat. Iedereen is apetrots op hun nieuwe stek. De genodigden keken hun ogen uit en onder het genot van een hapje en een drankje was de sfeer opperbest. De receptie kreeg onverwacht een officieel tintje toen burgemeester Ruud van den Belt binnenkwam. “Met heel veel trots sta ik hier” sprak hij Joep en Eric toe. “Trots op twee jonge jongens, die bergen werk hebben verzet. Trots dat ze initiatief hebben genomen en kansen hebben gepakt. Trots dat ze keuzes hebben gemaakt en dat ze het samen hebben gedaan. Samen met familie, vrienden en met het team van Lyfter.” Beide mannen kregen namens de gemeente een presentje aangeboden en konden ze er niet onderuit toch iets van een speech te houden. “Dankbaar. Dat ben ik , zijn wij, om hier met jullie allemaal hier te zijn. Dankbaar dat we zoveel steun van onze ouders en iedereen die geholpen heeft krijgen. En trots op Lyfter, dat we nog lang met veel plezier en met elkaar mogen werken en bouwen aan onze toekomst”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen  © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl