Dylan Sebrechts (11) trakteert op een Kabouterbos

STEENBERGEN – Vaak willen jongens voor hun elfde verjaardag een skateboard, een voetbal of een game. Maar niet de Steenbergse Dylan Sebrechts. Hij vroeg voor zijn elfde verjaardag een Kabouterbos. Nu is dat al opmerkelijk, maar het is helemaal bijzonder dat hij er ook één kreeg. Vanmiddag, op zijn verjaardag, onthulde hij het Kabouterbos Steenbergen samen met wethouder Wilma Baartmans in haar functie als portefeuillehouder Volkshuisvesting en als straatgenoot van Dylan.

“Ik vind het een geweldig idee,” aldus de wethouder die na de opening alle deuren langsging. “Goed bedacht en duurzaam. Bovendien vind ik het heel belangrijk dat we in deze coronatijd ook aan de kleine mensen denken.” Daarmee bedoelde zij overigens de kinderen van Steenbergen, niet zozeer de kabouters.

Buitenspelen

Dylan is de leeftijd om in kabouters te geloven wel voorbij, maar dat is ook niet de reden waarom hij een Kabouterbos wilde. “Ik had het ergens anders gezien en ik vond het een hele leuke manier om kinderen naar buiten te krijgen. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat jongeren buitenspelen. Als je binnen zit, zie je niks van de natuur. Buitenspelen is gezond én leuk.” In het verleden zette de actieve jongeman zich al in voor een uitdagender speeltuintje in zijn wijk en hij heeft nog wel een paar ideeën in zijn denktank.

Facebook

Het Kabouterbos is te vinden in het trim- of Peetersbosje aan de Krommeweg in Steenbergen. Wie goed oplet ziet piepkleine deurtjes (gemaakt in co-productie tussen Dylan en buurman Kees-Jan), verscholen in de stammen van de bomen. Het is aan de bezoekers van het bos om de felgekleurde voordeurtjes te vinden. Dat kan op goed geluk of aan de hand van een plattegrond die te vinden is op de Facebookpagina Kabouterbos Steenbergen (met dank aan Dylan’s buurvrouw Petra). In het trimbosje zijn een makkelijke en een moeilijke route langs de kabouterhuisjes uitgezet. Wie van een uitdaging houdt, wordt aangeraden eerst de moeilijke route te lopen. Makkelijker kan altijd nog.

(Door Dasja Abresch)

In de editie van Steenbergse Courant van vrijdag 5 maart staat hierover een uitgebreid artikel met alle informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Beelden bij dit artikel