Dweilband spelen alsof carnaval nog moet beginnen

KRUISLAND – Het muzikale enthousiasme spatte er gisteravond vanaf tijdens het dweilbandfestival van ‘Woorkus Digt in partycentrum Koch. De negen dweilbandjes die aan het festival deelnamen speelden alsof het carnaval nog moet beginnen. En dat is toch duidelijk niet het geval. Niet voor niets heet het festival ‘3 Achteraf’ en wordt het 3 weken na het carnavalsfeest georganiseerd.

Namens de organisatie vertelt Lauw van Leengoed dat zijn ploeg dik tevreden is over het verloop van het festival dat dit keer voor de 8e maal op rij wordt gehouden. “Aanvankelijk hadden we een matige belangstelling met het inschrijven, maar uiteindelijk hebben toch nog 9 dweilbandjes deelgenomen. Doordat ze allemaal 25 minuten speelden werd het een gezellig avondvullend programma”.

Aan het festival namen – naast ‘Woorkus Digt’ – deel: de ‘Pompelblaozers’ uit Kruisland, het ‘Boskapelleke’ uit Etten-Leur, ‘Wordut Verschil’uit Oud-Gastel, ‘Stik Leutig’ uit St. Willebrord, ‘De Klienkers’ uit Tholen, ‘Magnificent 7’ uit Rucphen, ‘Waz da Nouw’ uit Heerle en ‘Toontje d’r bij’ uit Halsteren.

Foto: Peet Dalmeijer © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl