Dutch Music Fans presenteren: Bram – de nachtegaal – Gladdines met ‘Marina, Marina, Marina’

STEENBERGEN – Noem het folklore, noem het nostalgie, noem het wat je wilt, maar voor de Dutch Music Friends – een clubje Steenbergse muziekvrienden – stond het als een paal boven water: Bram Gladdines móest nog een keer worden vereeuwigd met zijn vertolking van ‘Marina, Marina, Marina’.

Zo gezegd, zo gedaan. De even krasse als sympathieke Steenbergenaar hoefde geen seconde over het voorstel na te denken en stond binnen de kortste keren zijn stembanden weer te trainen in de studio van Rood Muziekprodukties van Dutch Music Friend Stefan Uijtdewilligen.

De zingende kastelein

Bram Gladdines klonk al gauw weer als vanouds, toen hij de (zingende) kastelein was van café De Nachtegaal in de Kleine Kerkstraat en de sportkantine van vv Steenbergen, samen met zijn vrouw Lena. Zij waren een begrip in Steenbergen en wijde omgeving en de hit ‘Marina, Marina, Marina’ van Rocco Granata uit 1959 blijft voor altijd met de naam van Bram Gladdines.
Een clipje mocht natuurlijk niet ontbreken, daarvoor zorgde Dutch Music Friends Ralph Vrieling. ,,We hebben dit op eigen kosten en met heel veel plezier gedaan, want van zo’n project krijg je automatisch energie, het was echt genieten met Bram”, aldus Stefan en Ralph. ,,Bovendien blijft op deze manier een stukje onvervalste Steenbergse historie bewaard.”