Duizend basisscholieren in actie tijdens Koningsspelen

STEENBERGEN – De samenwerking tussen de Roparunteams Door Dik en Dun, Stone Mountian Runners en sportcoach Lieke van Dongen levert een waar festijn op voor zo’n duizend kinderen van de Steenbergse basisscholen en natuurlijk ook hun ouders, grootouders of begeleiders. Vandaag – vrijdag – staat in het teken van de Koningsspelen en de organisatie hiervan lag in de vertrouwde handen van genoemd drietal.

Vanochtend opende wethouder Cors Zijlmans (o.a. sportzaken) de Koningspelen op het Floraplein. Hij benadrukte het belang van beweging en wenste de deelnemers en hun begeleiders veel plezier. Dat plezier ontstond al meteen door de inbreng van Mirella Ooms van Theaterschool Myra Ceti. Met haar enthousiaste aanwijzingen kreeg ze de aanwezigen al meteen in beweging. Die beweging maakte de spiertjes los en dat was meteen een goede opwarmer voor de mini-roparun die aansluitend in de Van Gaverenlaan van start ging.

Ook vanmiddag in actie

Vanmiddag komen de hogere klassen van de basisscholen in actie. Ook zij zullen worden toegesproken door de wethouder en krijgen een dansinstructie. En ook voor hen staat een Mini Roparun op het programma.

Perfecte organisatie

Verwacht mag worden dat ook dan alles soepel zal verlopen, de kundige organisatie staat daar garant voor. Want dat mag zeker gezegd worden, aan vrijwel alles is gedacht. Na de inspanning is er wat te drinken en kan worden ontspannen op springattracties die beschikbaar gesteld zijn door Happy Jumping dat op de Welberg is gevestigd.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl