Duitse gezelligheid bij T’oonladders Zat in Dinteloord

DINTELOORD – Gekleed in lederhosen en dirndl-jurkjes bezochten ruim tweehonderd feestvierders de Duitse Avond van dweilband T’oonladders Zat, die gisteravond werd gehouden in Het Dorpshuis en waarbij de liefhebbers werden getrakteerd op veel leutige muziek, grote pullen schuimend bier, worst en pretzels.

Maar liefst zeven dweilbands uit de regio gaven acte de présence tijdens het ‘Oktoberfest’. Uit Steenbergen waren ’t Wor Niks, De Drie Kwartjes, Effe dr Neffe en de Primurkus van de partij. Nieuw-Vossemeer werd vertegenwoordigd door De Vossebloazers.

Verder zorgden Ut Overschotje (Oud-Gastel) en Bloas tum op (Heijningen) voor de nodige sfeer. Naast de optredens van de canavalsorkesten, konden de bezoekers ook genieten van de muziek van de Steenbergse dj Ton Peeters met zijn Metro Drive In Show.

Tot grotehilariteit van het publiek hadden de gastheren en –dames van T’oonladders Zat een show ineengestoken rondom een aambeeld. Terwijl de muzikanten van de Dinteloordse dweilband de ‘Aambeeld Polka’ aanhieven, ging een vrouwelijk bandlid met een hamer te keer op een stalen aambeeld.

Met de carnavalskraker ‘Anton aus Tirol’ werd de Duitse Avond in stijl afgesloten. Naar goed gebruik werd het nummer door alle dweilbands samen uitgevoerd.