Dubbel feest bij Survival Steenbergen

STEENBERGEN- Met een barbecue voor alle leden én hun familie werd zaterdagavond de nieuwe trainingsbaan van Survival Steenbergen officieel geopend. En of dat nog niet genoeg reden voor een feetje was, kreeg de vereniging ook het keurmerk ‘Rookvrij’ uitgereikt.

Wij zijn klaar voor de toekomst, een prachtige baan én rookvrij

Al ruim voor zes uur was het al gezellig druk bij het trainingsterrein van Survival Steenbergen. De tap draaide op volle toeren, de enorme barbecue stond aan en kinderen speelden samen. Survival Steenbergen is een gezellige club. Leden blijven lang lid en vaak worden kinderen ook besmet met het ‘Survival virus’.  “Omdat we als vereniging flink gegroeid zijn vonden we als bestuur dat we in de toekomst moesten investeren” legt Bart Jansen, voorzitter van de survival afdeling van Diomedon uit. “De huidige baan voldeed niet echt meer, hij is simpelweg te klein voor het aantal leden. Samen met het hoofdbestuur hebben we besloten een flinke investering te doen, met als resultaat een baan waar we jaren mee vooruit kunnen” vertelt hij trots, om daarna snel achter zijn zoontje aan te rennen. Survival Steenbergen is een familieclub, iedereen kent elkaar en de kinderen komen van jongs af aan met hun ouders mee. Dat is waarschijnlijk ook de kracht van de club. “Leden blijven hangen” verklaart Willy Bernaert, één van de trainers van de vereniging. “Als je als nieuw lid komt krijg je een aantal opdrachten. Natuurlijk lukken die niet meteen en is het flink werken. De andere leden lachen je dan niet uit, maar helpen je. Ze hebben hetzelfde allemaal meegemaakt. Dat schept een band.” Dezelfde sportiviteit zie je ook bij de survivalrun. Lopers helpen elkaar, geven een duwtje waar nodig, moedigen elkaar aan en klappen voor iedereen die de finish haalt.  Het is duidelijk, sportiviteit staat bij Survival Steenbergen hoog in het vaandel. “Niet alleen bij de afdeling survival hoor” valt Dorien Verweij in. “Alle afdelingen binnen Diomedon hebben dezelfde instelling. Daarom hebben we, hoofdbestuur én afdelingen, besloten ons sportpark ‘Rookvrij’ te maken” zegt de voorzitter van het hoofdbestuur trots. “Het is een primeur! We willen niet wachten op de politiek. Voor ons gaan sport en roken niet samen. In een vereniging met zoveel jeugdleden willen we een positief signaal afgeven”

Samen door het lint

Het was al even na zes uur toen Bart Jansen iedereen richting de nieuwe trainingsbaan dirigeerde. Hij vertelde trots te zijn op het resultaat van de gezamenlijke inzet. Een prachtige, uitdagende trainingsbaan die inmiddels goedgekeurd is door de Survivalbond. “O, ja, nog een huishoudelijke   mededeling. Wie kent er nog verkeersregelaars? We hebben er voor zondag nog drie nodig” vroeg Bart de aanwezigen. Daarna werd Willy Bernaert en Siem van der Weegen gevraagd hun plaats op de trainingsbaan in te nemen. Met een flinke zwaai aan de touwen gingen het oudste en, bijna, jongste lid door het lint. De baan is geopend!

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl