Drukbezochte Kruislandse Jaarmarkt biedt voor elk wat wils

KRUISLAND – Het weer had misschien ietsje beter gemogen, maar gelet op de grote drukte hadden de organisatoren en deelnemers van de Jaarmarkt in Kruisland vandaag helemaal niets te klagen. Op de Markt en in de Molenstraat stonden meer kramen dan ooit het geval was, op de terrassen was het goed toeven en ook de kinderbraderie werd door de vele bezoekers zeker niet overgeslagen.

Mede dankzij de muzikale omlijsting van o.a. de Pompeblaozers, Duo Eigenwijs en koor Gossi Nokki, heerste er een gezellige sfeer op de Jaarmarkt, die tot 17.00 uur duurt en waarvan het entertainmentprogramma bij De Commerce vanavond nog doorloopt.

Menig Jaarmarktganger maakte tevens van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in en rond het ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel, dat tegelijkertijd deelnam aan het Kruislandse evenement en de landelijke Monumentendagen.

Blikvangers waren onder meer een cirkelzaag uit 1850 en uiteenlopende stoommachientjes, die zowel tot de verbeelding spraken van ouderen – die een en ander ongetwijfeld herkenden uit hun eigen jonge jaren – als kinderen.

Even verderop vermaakte de jeugd zich daarentegen ook uitstekend met het trampolinespringen. Zo was er voor elk wat wils op de geslaagde Jaarmarkt.