Drukbezocht Adventsconcert Koorgroep Welberg

STEENBERGEN – "Heb het hart eens!". Onder die uitdagende titel organiseerde de Koorgroep Welberg gistermiddag voor de vijfde keer een Adventsconcert, evenals vorig jaar in de Nederlands Hervormde Kerk van Steenbergen. Zo'n 250 liefhebbers van het klassieke genre namen de uitdaging aan waardoor er praktisch geen zitplaats meer beschikbaar was in het kerkgebouw.

het publiek werd niet teleurgesteld want het kreg een lustrumconcert voorgeschoteld dat met een gevarieerd en kwalitatief hoogstand programma eent traktaktie voor het oor was. Dit was mede te danken aan het strijkorkest Divertimento, onder leiding van Carolien Hulshof,  dat traditiegetrouw haar medewerking verleende. Nieuw in de samenstelling van de middag was het dameskoor van Zuster Monique. Het koor bestaat inmiddels bijna 50 jaar, maar die leeftijd doet niets af aan de kwaliteit van de stemmen van 'de meisjes van Zuster Monique'.

De muzikale opening van het Adventsconert zette de toon voor de middag; het concert voor viool en hobo BWV 1060 van J.S. Bach. Feilloos ten gehore gebracht door violist Carolien Hulshof en Anneloes Hobé op hobo. De solist van de middag, tenor Erik Bomers, zette onder meer een prachtige en emotievolle vertolking van het Ave Maria weg. De hoofdrol was uiteraard weggelegd voor de Koorgroep Welberg die onder leiding van dirigent Martien van Gaans en musicus Leo Hulshof extra licht en warmte gaf aan de vier kaarsen die ontstoken werden en symbool staan voor de adventstijd.

Foto's Dasja Abresch©KijkopSteenbergen.nl