Druk programma voor de Sint in de zes kernen

DE HEEN – STEENBERGEN – NIEUW-VOSSEMEER – KRUISLAND – DINTELOORD – WELBERG – Dit weekeinde en ook het volgende weekend heeft de Sint een stevig programma in de kernen van gemeente Steenbergen. Dit begint vanmiddag al, om 14:15 uur, wanneer de Goedheiligman met zijn gevolg aankomt in De Heen.

Zoals de traditie hier voorschrijft komt de Sint aan in het Heense haventje. Hier wordt hij begroet door de verzamelde kinderen en hun begeleiders. Evenals ook vorig jaar maakt Sinterklaas een rondritje in een cabrio en vervolgens belandt hij in dorpshuis De Stelle, waar voor de kinderen een leuk programma wordt gebracht.

Steenbergen

Morgen wordt het drukker voor Sinterklaas. Om 12:30 uur (een half uur vroeger dan gewoonlijk!!!) wordt de Sint met gevolg in de haven ontvangen door burgemeester Ruud van den Belt. De belangstellenden volgen hem vervolgens naar de Markt, waar evenals vorig jaar een waar feest zal plaatsvinden. Daarbij komen de Pieten flink in actie, kunnen kinderen worden geschminkt en mogen ze op de foto met Sint en Pieten. Ook kan een Pietendiploma worden gehaald.

Nieuw-Vossemeer

In Nieuw-Vossemeer begint de intocht om 13:00 uur waar kinderen en begeleiders verzamelen op de Nieuw-Vossemeersedijk vanwaar ze onder muzikale begeleiding van Semper Crescendo naar het werkhaventje gaan. Daar krijgt de Sint een warm onthaal en naar verwachting zullen de speedbootpieten niet ontbreken. Via De Vossemeren trekt een stoet naar de Vossenburcht, waar de kinderen en hun ouders/begeleiders kunnen genieten van het spel ‘Het Nieuwe boek van Sinterklaas’. Dan zal ook blijken of de Pieten Sinterklaas wat beter bij de tijd kunnen brengen. Wethouder Koos Krook zal eveneens bij de Vosmeerse intocht aanwezig zijn.

Kruisland

In Kruisland wordt Sinterklaas om 13:30 uur verwacht bij zijn vaste aankomstplek bij de Commissaris Van der Hartenbrug. Wethouder Esther Prent ontvangt hem daar en vervolgens trekt de stoet naar Siemburg, waar een gezellig feest wordt gevierd.

Dinteloord

Het volgend weekend – op zaterdag 24 november om 14:30 uur arriveert Sint met zijn Pieten in Dinteloord. Hier is wethouder Petra Lepolder aanwezig voor de officiële ontvangst in de haven. Na aankomst en begroeting gaat Sinterklaas naar het Dorpshuis waar hem een gezellige middag te wachten staat met alle Dinteloordse kinderen.

Welberg

En zondag 25 november om 13:00 uur arriveert Sinterklaas op het parkeerterrein bij De Vaert om vandaaruit zijn rondrit door Welberg te beginnen. De rit eindigt eveneens in het gemeenschapshuis waar de Pieten hun beste benen voor zetten met ‘Het Nieuwe boek van Sinterklaas’.