Druk bezochte inloopavond over herinrichting Steenbergen-Zuid

STEENBERGEN – Tientallen bewoners van de wijk Steenbergen-Zuid togen gisteren naar het gemeentehuis om zich te laten informeren over de herinrichting van hun wijk. Vanaf maart 2018 krijgt de openbare ruimte in de wijk een stevige opknapbeurt. Zo komt er nieuwe bestrating, gaat het groen op de schop en wordt de waterafvoer verbeterd. Een aantal straten in de wijk krijgt bovendien eenrichtingsverkeer.

Namens het college was verantwoordelijk wethouder Cors Zijlmans aanwezig. Volgens hem lijkt een meerderheid van de bewoners tevreden over het voorgelegde concept-ontwerp. “In september hebben we in een beeldvormende vergadering alles wat leeft in de wijk aangehoord en geabsorbeerd. Dat is vervolgens verwerkt in de tekeningen die we nu presenteren. Ik hoor veel positieve geluiden en hier en daar nog een dingetje waar naar gekeken moet worden.”

Boom terug

De herinrichting van het openbaar groen zorgde her en der wel voor discussie. “Waar mogelijk zoeken we de tussenoplossing,” aldus de wethouder. “Kan dat niet, dan is het aan ons als bestuurders om het uiteindelijke besluit te nemen. We proberen de natuurlijke ruimte te behouden en waar mogelijk uit te breiden, want Zuid kent al weinig groen. Soms ontkomen we er echter niet aan om een boom te kappen, maar we zorgen er dan wel voor dat er ook weer een boom terugkomt.”

De gemeente verwerkt de opmerkingen van gisteravond in een definitief plan dat aan de gemeenteraad wordt aangeboden.