Drugsvondst in kantine schokt vv Steenbergen

STEENBERGEN – Voetbalvereniging Steenbergen distantieert zich bij monde van voorzitter Wim Roovers nadrukkelijk van de vermoedelijke harddrugs-vondst in de kantine van het sportpark aan de Seringenlaan. De eigenaar van de spullen, die door de politie nader worden onderzocht, is volgens Roovers de nieuwe beheerder met wie de club per 1 juli in zee ging.

,, Hij geeft toe dat de tassen van hem zijn, maar beweert dat de inhoud onschuldig is. Eerste testen wijzen anders uit, maar honderd procent zekerheid hierover bestaat er op dit moment nog niet,’’ aldus Roovers. Volgens het politiebericht dat eerder vandaag werd verspreid, betreft het vermoedelijk 100 kilo MDMA, een chemische stof die in xtc zit.

,,Als dat zo is, ben ik ieder geval blij dat het uit de markt is gehaald.’’ Een positievere draai kan de vv Steenbergen-voorzitter er niet aan geven. ,,Dit schaadt het imago van onze vereniging, dus daar balen we uiteraard ontzettend van,’’ zo drukt hij zich nog zwak uit.

,,In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek hebben we de beheerder sowieso op non-actief gesteld, maar ook als hij onschuldig blijkt te zijn, moeten we ons beraden of we met nog wel met hem verder willen. Laten we echter niet op de zaken vooruit lopen, ons gezond verstand blijven gebruiken en doen wat het beste is voor de club.’’

Op zoek naar een stuk touw voor tentenkamp mini-supportersvereniging

De tassen kwamen gisteravond tevoorschijn in de keuken van de kantine, waar vrijwilligers op zoek waren naar een stuk touw. Op het sportpark vindt dit weekeinde een tentenkamp plaats voor de leden van de mini-supportersvereniging van vv Steenbergen.

,,We hebben vanzelfsprekend meteen de politie ingeschakeld, want dit wil je niet hebben.’’ De politie nam de goederen in beslag en later op de avond meldde zich een 37-jarige Steenbergen op het bureau als zijnde de eigenaar van de tassen, waarvan nu du is gebleken dat het om de kersverse beheerder gaat. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Roovers heeft overigens niet het idee dat de mogelijke harddrugs verband houden met de inbraken die onlangs plaatsvonden bij vv Steenbergen. ,,De politie denkt ook dat dat ‘kruimelwerk’ was, maar je weet het natuurlijk nooit.’’