Driemaal werd scheepsrecht: ook derde dag Havenfestiviteiten een succes

STEENBERGEN – De lof over het verloop van de festiviteiten rondom de officiële opening van de Steenbergse haven viel ook op de derde dag volop te horen. Driemaal werd daardoor scheepsrecht en de organisatie kon uiteindelijk aanmeren met een dik tevreden gevoel. Alles heeft dit weekeinde meegewerkt: het weer, het slagen van de vele optredens, het humeur van de bezoekers en hun enthousiaste belangstelling.

En weer was er een aantrekkelijk programma. Met aantrekkelijke optredens van leerlingen van Myra Ceti op het havenponton. Zij lieten het publiek genieten van de theatervaardigheden die ze hebben opgedaan. De vrijheid waarin zij zich durven uiten voor een toch veelal onbekend publiek toonde duidelijk het resultaat van hun theaterlessen.

Op de haven pier was het een gezellige drukte. Met tal van attracties, met scheepsverwante ambachten en met het korenfestival, waarbij Die Vaertsingers – onder leiding van dirigent en organisator Jan Ligtenberg – het spits passend afbeet. Zij werden gevolgd door het chantykoor Chanteymen, de Steenbergse Diva’s, Barbershop ‘Only voices’, amusementskoor Oud Bruin & Jong Belegen, Popkoor ‘The Sparrows’ en Zeemanskoor ‘De Batraven’.

Binnenstad

Het treintje dat reed was voor een flink aantal bezoekers een leuke verbinding naar de activiteiten in het Winkelhart. De meeste bezoekers gingen echter gewoon te voet. Op de Markt was het met alle activiteiten eveneens een gezellige drukte. Het initiatief van de werkgroep ‘Zingeving en Spiritualiteit’ van de Annaparochie sloeg aan. Menige bezoeker bezocht ook de Gummaruskerk voor het aansteken van het ‘Ankerlichtje’ dat de werkgroepleden in de winkelstraten uitdeelden. En ook de niet-kerkelijke onder hen kwamen daardoor in de Gummaruskerk. Een gebouw dat niet alleen visueel een belangrijke rol speelt in de gemeenschap en dit in de toekomst nog meer zal gaan doen.

Stimulerend visitekaartje

De havenfestiviteiten waren in één woord top. Alle deelnemende verenigingen, organisaties en vrijwilligers hebben laten zien wat met een goede samenwerking en met een perfecte organisatie bereikt kan worden. Steenbergen gaf een stimulerend visitekaartje af. Organisator Jan Ligtenberg schuift alle lof die hem ten deel viel liever door naar ieder die er aan heeft meegewerkt. Hij liet daarnaast weten: “Bijna versleten, nog een dagje opruimen en dan zit het erop. Ik heb van dit alles een goed gevoel”.

En daar heeft hij alle reden toe.

foto's en tekst: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl