Drie dagen wielerfeest in Steenbergen

STEENBERGEN – In 2018 vindt de KMC vier weken later plaats dan vorig jaar. Dit heeft een gegronde reden. In verband met het 75-jarig bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen in 2018 heeft de KNWU Steenbergen aangewezen als organisator van de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor jongens en meisjes in de categorie 1 t/m 7. Om Steenbergen en de wielersport in zijn algemeenheid te promoten slaat de organisatie de handen in een en zal het West-Brabant te promoten als wielergebied bij uitstek.

Zo is er in Steenbergen van 15 t/m 17 juni een driedaags wielerfeest. Op vrijdag 15 juni is het de beurt aan de Decathlon Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd uit de gemeente Steenbergen als schoolactiviteit met aansluitend enige activiteiten voor deze jongeren. Reeds een 5 tal basisscholen uit de gemeente Steenbergen heeft deze activiteit opgenomen in hun lesrooster voor 2018.

En verder

Na de dikke banden race zal het Nederlands Kampioenschap ID renners ( wielrenners met een beperking ) worden verreden. Tevens zal er deze dag een verzorgde fietsoriëntatietocht plaatsvinden voor de recreatieve fietser uit alle leeftijdscategorieën met een passende afsluiting. Deze dag wordt beëindigd met een Hollandse avond in de feesttent op de Markt. Op zaterdag 16 juni staat de KMC gepland en op zondag 17 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor de jeugd verreden op het technisch parcours met veel bochten en vals plat in de binnenstad van Steenbergen. Op deze dag worden tussen de acht- en tienduizend wielerliefhebbers in Steenbergen verwacht.