Drankenkartons gescheiden inzamelen

STEENBERGEN – Met ingang van 1 januari 2016 worden in de gemeente Steenbergen drankenkartons gescheiden ingezameld van het restafval en is het de bedoeling om deze in te leveren bij het plastic verpakkingsafval in de hiervoor bestemde oranje containers.

Wethouder Cors Zijlmans geeft woensdag 23 december om 10.00 uur bij Albert Heijn Achterberg in Steenbergen het officiële startsein voor deze nieuwe afvalscheiding.

Drankenkartons bestaan voor het grootste gedeelte uit karton, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, maar om de pakken vloeistofdicht te maken en de inhoud te beschermen, wordt er een dun laagje plastic aan toegevoegd. Voor lang houdbare producten wordt dit aangevuld met een flinterdun laagje aluminium, als barrière tegen licht en lucht. Drankenkartons zijn prima te recyclen, zodoende zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en blijft er minder restafval over.

Locaties waar de oranje plastic-containers in onze gemeente staan zijn: Dorpsweg De Heen, de Dorus Rijkersstraat, Prinses Irenestraat, Wipmolen en Zuideinde in Dinteloord, de Molenstraat in Kruisland, de Nieuw-Vossemeersedijk en de Simon Luymesstraat in Nieuw-Vossemeer, de Kapelaan Kockstraat op de Welberg, Burgemeester Van Loonstraat (Lidl), Havenpad (Albert Heijn), Nieuwstad (ondergronds, Aldi), Noorddonk, Oudlandsestraat (Jumbo) en de Van Andelstraat 6 (milieustraat).