Dorpsraad Nieuw-Vossemeer trots op vijfde plek bij Dorpenderby

NIEUW-VOSSEMEER – De Dorpsraad Nieuw-Vossemeer is gisteravond in de finale van de Brabantse Dorpenderby op de vijfde plaats geëindigd met de realisatie van ’t Vossebos. Geen extra geldprijs dus, want die waren alleen weggelegd voor de nummers één tot en met drie, maar wél alle reden om apetrots te zijn op het bereikte resultaat.

Dat laatste besefte de Dorpsraad ook heel goed, nadat er toch even sprake was van een lichte teleurstelling, omdat ’t Vossebos niet de top 3 had bereikt.

Maar vijfde worden van in totaal 83 inzendingen, met als eerdere bekroning een bijdrage van 10.000 euro, mag voorwaar een prestatie van formaat heten. Eén van de hoofdprijzen van 25.000, 12.500 of 7.500 euro zou niettemin goed van pas gekomen zijn. Voor de verdere ontwikkeling van ’t Vossebos gaat de Dorpsraad nu weer op zoek naar andere inkomstenbronnen.

Combinatie van kunst, cultuur en sport

De finale van de Dorpenderby voltrok zich gisteravond in Oisterwijk en was live te zien op Omroep Brabant. Op de projecten van alle negen finalisten werd ingezoomd tijdens de uitzending en de vakjury was vol lof over de combinatie van kunst, cultuur en sport in het Nieuw-Vossemeerse natuurspeel- en trimbos.

Vooral de samenwerking de Steenbergse houtkunstenaar Peter de Koning bleek iets unieks, ten opzichte van de andere deelnemers en kon de waardering van de deskundigen nadrukkelijk wegdragen, zo kregen de aanwezige Nieuw-Vossemeerders en de kijkers te horen.

De jury vond echter ook dat er nog onvoldoende garantie bestaat voor intensief gebruik van het terrein, om helemaal te voldoen aan het motto ‘Kom in beweging’.

De Dorpenderby leverde een overwinning op voor Vierlingsbeek, Boekel en Son behaalden de tweede en de derde plaats.