Dorpsraad Nieuw-Vossemeer presenteerden wensenlijstje tijdens kernenbezoek

NIEUW-VOSSEMEER – Door middel van een aantal ‘pitches’ vroeg de dorpsraad afgelopen zaterdag tijdens het kernenbezoek van de gemeenteraad aandacht voor projecten die men graag in het kerkdorp gerealiseerd ziet. Ook kregen de gemeenteraadsleden via een fotoreportage een beeld van projecten en gebeurtenissen in Nieuw-Vossemeer.

Op het verlanglijstje van de Dorpsraad staat de aanleg van een zogenoemde ‘Finse Piste’. Voorzitter van de Dorpsraad Leon Havermans legde uit dat een dergelijke piste ideaal rond de Kreek zou kunnen liggen. Een Finse piste is een loopparcours voor joggers waarbij de bovenlaag verend is. Dit zorgt ervoor dat de lopers aangenaam kunnen rennen en doordat de gewrichten minder worden belast het krijgen van blessures sterk wordt verminderd. Het is de bedoeling dat de baan in het donker goed wordt verlicht, veilig is en alleen wordt bedoeld voor lopers.

Sfeerverlichting

Vorig jaar heeft de Dorpsraad tijdens de Kerst een fraai verlichte boom bij de Kreek gezet. Dat is bij de inwoners bijzonder enthousiast ontvangen. Dit jaar wil de Dorpsraad verder gaan en het eilandje in de Kreek eveneens voorzien van mooie sfeerverlichting. Ook de kerken zouden mooier in het licht mogen komen en een ‘grondspot’ bij het beeld van Merijntje kan er eveneens voor zorgen dat het dorp in de donkere dagen meer sfeer uitstraalt. Gehoopt wordt op gemeentelijke ondersteuning bij de realisatie van deze plannen.

Recreatieplannen

Annelies Keller bracht de plannen van de Dorpsraad ten aanzien van de recreatie voor het voetlicht. Hoe mooi zou het zijn wanneer Nieuw-Vossemeer over het water direct in verbinding zou staan met het ‘Sas’ en de Steenbergse haven. Dat de mogelijkheid zou bestaan om via de watergangen door de polder met een fluisterboot deze tochtjes te kunnen maken. Een ander plan bij de recreatie is de aanleg van een Mountainbike parcours in het Stellenbos.

Muziekkiosk

Juul Verhallen blikte terug op de perfecte samenwerking van de Vosmeerse verenigingen tijdens de viering van 450 jaar Nieuw-Vossemeer. Vooral ‘Het spektakel van Vosmeer’ was daarbij een groot succes. Dat smaakt naar meer en er is behoefte aan bij de bevolking zo is gebleken. Een muziekkiosk op het Kreekplein of in het ‘Vossebos’ zou een uitkomst zijn. Er zouden lezingen, bandoptredens, zang- en toneelvoorstellingen kunnen worden gegeven.

Samenwerking

Ook was er tijdens de ontmoeting met de gemeenteraad een gedachtewisseling over een betere samenwerking tussen gemeenteraad, dagelijks bestuur en ambtenaren. Maar ook tussen de dorpsraden onderling. Het motto daarbij zou moeten zijn ‘Denken in oplossingen in plaats van in problemen’.

Foto en informatie: met dank aan Niek Perdaems.