Dorpsraad Nieuw-Vossemeer ijvert voor speelbos bij ijsbaan

NIEUW-VOSSEMEER – De Dorpsraad Nieuw-Vossemeer wil het ijsbaanterrein in het dorp graag verder aankleden met bankjes, verlichting en een fietsenrek, maar op termijn ook een speelbos. Daarom doet de Dorpsraad mee aan de leefbaarheidswedstrijd ‘Kern met pit’. Wie het project wil steunen, kan tot en met 31 december zijn stem uitbrengen via www.kernmetpit.nl.

Het ijsbaantje is begin dit jaar in gebruik genomen en wordt komend weekeinde verder aangekleed met bankjes en lichtmasten. Vorige maand heeft de Dorpsraad ook een veegmachine aangeschaft en van ijsvereniging De Kruisbeek, die noodgedwongen moest stoppen, zijn verschillende materialen ontvangen om de baan met de hand aan te vegen en glad te maken.

Voor het toekomstige speelbos gaat de Dorpsraad een apart project indienen bij ‘Kern met pit’, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij ter bevordering de leefbaarheid in dorpsgemeenschappen. De Dorpsraad hoopt nu zoveel mogelijk steun van de bevolking te krijgen, zodat een extra prijs van 1500 euro in de wacht kan worden gesleept. Met dat geld kan de ontwikkeling van het speelbos in gang worden gezet.

http://www.kernmetpit.nl