Dorpsraad Dinteloord pleit voor behoud zwembad

STEENBERGEN/DINTELOORD – De suggestie van Lijst Ger de Neve om in het kader van de bezuinigingen zwembad Aquadintel te sluiten, heeft voor veel beroering gezorgd in de Dinteloordse gemeenschap.

Voorzitter Hakim Tampoebolon van de Dorpsraad hield gisteravond bij het begin van de extra commissievergadering over de bezuiningsoperatie dan ook een warm pleidooi voor behoud van het zwembad.

,,Als Aquadintel wordt gesloten, betekent dat een fundamentele aantasting van de leefbaarheid in ons dorp,’’ hield hij de politieke partijen voor. Ook het risico dat de Dinteloordse bibliotheekvestiging de bezuinigingsronde niet overleeft, is volgens Tampoebolon bij veel van zijn dorpsgenoten in het verkeerde keelgat geschoten en zou naar mening van de Dorpsraad net zo rampzalig zijn.

Uit het debat bleek dat meerdere fracties besparingen op voornoemde voorzieningen niet uit de weg gaan, nu de broekriem strakker dan ooit tevoren moet worden aangehaald. Tot sluiting van gemeentelijke zwembaden zal het niet zomaar komen, maar de kosten moeten wel omlaag.

Het ziet er naar uit dat alternatieven gezocht gaan worden, waarbij inwoners zelf de gelegenheid krijgen om zich over de exploitatie te ontfermen. In Dinteloord heeft, zo liet Tampoebolon weten, de winkeliersvereniging het plan in ieder geval al opgevat om de jaarlijkse kermis onder haar hoede te nemen, in combinatie met de braderie.