Doorstart boekhandel Vermeulen gelukt: winkel Kaaistraat blijft open

STEENBERGEN – De onderhandelingen over een doorstart van boekhandel Vermeulen in Steenbergen zijn afgerond en kregen gistermiddag de goedkeuring van de rechter commissaris. De winkel in de Kaaistraat blijft dus open. De ruim 135 jarige boekhandel werd meegetrokken in het failliet van twee andere boekhandels van Vermeulen in de plaatsen Leerdam en Zevenbergen. Van de drie winkels draaide de winkel in Steenbergen als enige een positief resultaat. De twee andere winkels zorgden voor zware verliezen.

Ondernemer Marco Vermeulen zegt blij te zijn met de doorstart. “Het blijft echter triest voor onze medewerkers die hun baan hebben verloren. In Steenbergen zullen we proberen zoveel mogelijk banen te behouden. Dat is moeilijk, want we hebben heel veel geld verloren. Wel hadden we onze crediteuren keurig betaald en dat geldt ook voor de salarissen van onze mensen.

We geven de moed niet op en gaan er de komende jaren opnieuw hard voor knokken om de verliezen goed te maken, of tenminste levensvatbaar te blijven. Dat is in deze veranderende tijden heel moeilijk. Gelukkig mogen we in Steenbergen rekenen op trouwe klanten en we hopen dat we ook voor in de toekomst op hen mogen rekenen. De grote hoeveelheid positieve reacties die we hebben ontvangen was hartverwarmend en ook heel bemoedigend. Dit sterkt ons in deze moeilijke tijd”, aldus Vermeulen.

In totaal werkten 21 medewerkers voor de drie boekhandels. Nu de rechter-commissaris uiteindelijk positief besliste over de voorstellen, is de doorstart een feit en blijft de winkel in Steenbergen open. Dat is niet het geval in Zevenbergen en Leerdam.