Donkere wolk boven zonnige opening De Meermin

STEENBERGEN – Het had gisteren de perfecte eerste dag van een nieuw seizoen bij zwembad De Meermin in Steenbergen kunnen zijn. Bij wijze van openingshandeling lieten de leden van Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet hun vaartuigen onder een stralend zonnetje te water en zetten koers naar een mooie zomer. Maar toen ontdekte badmeester Leo Holierhoek dat vandalen het bad in de nacht een bezoek hadden gebracht. 
Wederom was het veld met zonnecollectoren, gelegen langs de afrit van de N259, doelwit. “Er is met grof geweld een klep opengemaakt. Dat doe je niet met de hand, dus het was echt een gerichte actie.” Het resultaat: veel schade en 71.000 liter water verspild.
Het is niet de eerste keer dat het bad slachtoffer is van vandalistische acties, de daders zijn nooit gepakt. “Wie doet nu toch zoiets?,” vraagt Holierhoek zich bijna wanhopig af. 
Warm weerzien
De bezoekers van het bad, merkten van dit alles gelukkig niets. Het stralend zonnetje trok op de eerste dag al direct zo’n vierhonderd zwemliefhebbers en dat deed wonderen voor het humeur van badmeester Leo:  “Sommige mensen zien elkaar alleen tijdens het zwemseizoen en zo’n eerste dag is dan ook altijd een warm weerzien.” 
Startblokken
Wanneer ongenode gasten wegblijven, belooft het een mooi seizoen te worden waarvoor maar liefst 1368 mensen een abonnement aanschaften. Ook de survival- en waterpologroep alsmede de ochtend- en trimzwemmers komen weer met mooie aantallen uit de startblokken. 
Aanstaande dinsdag gaan de eerste zwemlessen van start. Honderzestig kleine en grotere personen proberen één of meerdere diploma's te halen.
Openingstijden
Zwembad De Meermin is in de openstellingsperiode geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. De Meermin is gesloten op maandag. Tijdens de zomervakantie van het basisonderwijs van 7 juli t/m 19 augustus is De Meermin van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 – 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Foto’s: Thomas Weezenbeek en Dasja Abresch©KijkopSteenbergen (tevens tekst)