Donkere Dagen Offensief maakt buurtpreventieteams zichtbaar

STEENBERGEN – Vrijdagavond jl. kwamen de buurtpreventieteams uit de kernen Steenbergen, Dinteloord en Kruisland in het gemeentehuis bijeen voor de start van het zogenoemde ‘Donkere Dagen Offensief’. Daarbij was ook de nieuwe ‘Polderbrigade Kruisland’ aanwezig. Deze ‘Polderbrigade’ is een burgerinitiatief van Buurtpreventie Kruisland. De groep gaat tijdens de avonduren surveilleren in het buitengebied van Kruisland met als doel het aantal inbraken te beperken.

De buurtpreventieteams zijn al enkele jaren actief. Ze houden voornamelijk ’s avonds de diverse wijken in het oog en hebben daarbij aandacht voor inbraakpreventie, vuurwerkoverlast en overlastgevende jeugd.
Burgemeester Ruud van den Belt hierover: “Het is bekend dat criminelen in de wintermaanden vaak hun slag slaan als het gaat om inbraken en overvallen. Er is vooral een piek te zien in de periode vlak voor de feestdagen. Met een Donkere Dagen Offensief geven we in deze periode extra aandacht aan het voorkomen van inbraken, overvallen en vuurwerkoverlast en geven daarmee de inwoners een veilig en prettig gevoel”.

De wijken in

Na de ontvangst in het gemeentehuis trokken de buurtpreventieteams met hun vele vrijwilligers de wijken in. Ze kregen daarbij assistentie van de politie, ambtenaren Openbare Orde en Veiligheid (AOV-ers) en buitengewone opsporingsambtenaren (wijk-boa’s).
Tijdens deze actie in het ‘Donkere Dagen Offensief’ voerde de politie ook verkeers- en alcoholcontroles uit.

Foto’s: de teams van de Buurtpreventie trokken vrijdagavond de wijken in. Voorafgaand was er een bijeenkomst in het gemeentehuis, waarbij ook de nieuwe polderbrigade die in Kruisland is opgericht, zich presenteerde. – foto’s: communicatie gemeente Steenbergen

Beelden bij dit artikel