Donderdagavond voorlichtingsbijeenkomst Dementie en Langer Thuiswonen

DINTELOORD – Morgen, donderdag 24 mei wordt in het Dorpshuis de voorlichtingsavond gehouden over Dementie en Langer Thuiswonen. De bijeenkomst is bedoeld voor senioren, mantelzorgers en andere belangstellenden. Toegang is gratis en de bijeenkomst begint om 19:30 uur.

De bijeenkomst start met Stichting Alzheimer Nederland  en Samen Dementievriendelijk. Zij geven informatie over vergeetachtigheid en dementie. Ambassadeurs van het ‘Huis van Morgen’ vertellen over nieuwe (technologische) toepassingen die veel senioren kunnen ondersteunen. Zij tonen verschillende mogelijkheden aan de hand van een presentatie, filmpjes en een demonstratie.

Ook vragenstellen

Daarnaast is er voldoende tijd om vragen te stellen aan een panel dat bestaat uit deskundigen uit de gemeente, onder meer een dementieconsulent, thuiszorginstellingen en SWOS. Ook zijn er stands van instanties uit de regio zoals Stichting Alzheimer Nederland, de plaatselijke bibliotheek, SWOS en zorginstellingen.

De organisatie is ontstaan uit een samenwerking van VBOB, Stichting Alzheimer Nederland, het Huis van Morgen en Dementie Vriendelijke Gemeenten. Ook de ouderenbonden en gemeente Steenbergen werken er aan mee.

Foto: Het Huis van Morgen toont hulpmiddelen voor senioren