Doktersdreefje vol kuilen maar zonder verlichting

STEENBERGEN – De straatverlichting in het Doktersdreefje blijkt al twee weken niet te werken. Bovendien vertonen de straat en de trottoirs verzakkingen.

Volgens wethouder Leo Heijmans zijn deze door Steenbergen Anders aangekaarte problemen bij de gemeente bekend. Energieleverancier Enexis heeft op 3 januari al een reparatie uitgevoerd, aldus Heijmans, waarna de lantaarnpalen echter maar één dag hebben gebrand. Sindsdien zit het Doktersdreefje weer in het donker. ,,Het schijnt om een kabelbreuk te gaan,” zegt de wethouder. Bedoeling is dat Enexis het euvel nu zo snel mogelijk verhelpt. Sneeuw en vorst maken het evenwel lastig om de grond open te maken en de kabel te herstellen.

Om diezelfde reden kunnen de kuilen in het wegdek en de stoepen niet à la minute worden gerepareerd. De onlangs vernieuwde bestrating is op meerdere plaatsen verzakt, vermoedelijk het gevolg van de eind vorig jaar gepleegde rioleringswerkzaamheden. Wethouder Heijmans heeft de aannemer hierop inmiddels aangesproken. ,,Dit valt binnen de onderhoudstermijn van het project.’’