Doelpuntenregen in thuiswedstrijd Sc Welberg 1 – HSC 28.

WELBERG – Met een stevige bries in de flank startten beide ploegen afgelopen zondagmiddag hun wedstrijd. Na 3 minuten spel kunnen de meegereisde HSC supporters, na een misverstand in de Welberg verdediging al juichen. De bal ligt in het net en de stand 0 -1 staat op het bord. Welberg pakt meteen de draad weer op en vijf minuten later kan Dennis Luijks teamgenoot Eric van Minderhout in stelling brengen. Die twijfelt niet en schiet de 1 – 1 binnen. Weer 10 minuten later is Dennis Luijks zelf dicht bij een doelpunt, hij ziet zijn inzet gestopt worden door de keeper. Wanneer even later de Welberg aanvallers door de HSC verdediging glippen is het wederom Eric van Minderhout die op aangeven van Dennis Luijks de 2 – 1 maakt.
HSC probeert wat terug te doen, maar vindt een goede invaldoelman Pim van Rooij op haar pad. Deze verricht enkele goede reddingen.
Een voorzet van Lucca op Dennis Luijks, is van grote klasse en de laatste kan de 3 – 1 achter de keeper plaatsen.
Lang heeft Welberg geen plezier van de voorsprong, HSC komt terug op 3 – 2. Bij een volgende HSC aanval, gaat de bal, na hands van een Welberg speler op de stip. De penalty wordt door Pim van Rooij gestopt, dus blijft de stand 3 – 2. Dan valt net voor rust de 3 – 3 nog en staan de partijen weer gelijk en is het rust na een enerverende 1e helft, met goed voetbal van beide ploegen.

Opnieuw een penalty

In de 46e min krijgt Welberg penalty, nadat een doorgebroken speler in de 16 gehaakt is,  Dennis Luijks plaats zich achter de bal en maakt geen fout, hij schiet de 4 – 3 binnen. Enkele minuten later ontsnapt Mats Meeusen aan de HSC verdediging en schiet van afstand de 5 – 3 binnen. Toch kan HSC weer terug komen, door te soft ingrijpen van de Welberg verdediging, valt de 5 – 4.
In het laatste half uur van de wedstrijd, krijgen beide ploegen zeker nog kansen om de score te vergroten. Voor Welberg zien Levi, Lucca, Dennis en Mats hun kans gemist worden. Bij een vrije trap van Levi Papp, heeft de keeper de bal niet klemvast en is Mats Meeusen er als de kippen bij om de bal in het doel te laten caramboleren, 6 – 4. Wanneer HSC in de laatste 10 min een offensiefje in zet, staat Pim van Rooij op zijn post en samen met de Welberg verdediging houden ze de boel achter dicht.
De laatste kans een vrije trap, randje 16 meter is voor Cristian Gliga, zijn inzet komt buiten bereik van de keeper op de kruising en levert geen bonus in de vorm van een doelpunt op. Na 94 minuten is de wedstrijd gedaan, door de 6 – 4 uitslag blijven de punten, na hard werken en door feller te zijn, dik verdiend op de Welberg.

Uitwedstrijd tegen NVS

Aanstaande zondag 9 februari speelt Sc Welberg uit. Om 14.30 uur treden zij op sportpark de Danen in Nieuw-Vossemeer aan tegen koploper NVS.

Door: Ad Bogers