Doe mee aan de Rabo Energy Challenge en maak Nederland groener

ZUIDWEST-BRABANT – Rabobank Zuidwest-Brabant roept haar leden en klanten op om deel te nemen aan de Rabo Energy Challenge. Voor de eerste 50.000 deelnemers aan deze challenge doneert Rabobank per deelnemer een boom die vervolgens in samenwerking met Staatsbosbeheer wordt geplant. De 50.000 bomen vormen 25 voetbalvelden aan bos.

Rabobank wil niet alleen op deze manier bijdragen aan een vergroening en het tegengaan van de opwarming van de aarde, maar ook leden en klanten bewust betrekken bij de energietransitie onder het motto ‘Samen versnellen we de energietransitie’.

Ambassadeur energietransitie

In november vorig jaar – tijdens de week van de coöperatie – namen medewerkers van Rabobank al deel aan de challenge en werden daardoor ambassadeur van de energietransitie. Met de bijna 8.000 bomen die dit opleverde, is in Hardenberg door Staatsbosbeheer nieuw bos aangeplant. Dit is te zien in de video.

Doe ook mee

De bank spoort haar leden en klanten nu aan om aan de Rabo Energy Challenge deel te nemen via www.energy-challenge.nl. “Doe mee en deel ook de Rabo Energy Challenge met buren, vrienden, familie, kennissen en collega’s. Zo kunnen we samen Nederland groener maken”, zo luidt de oproep.

Al twintig jaar een grote rol

Overigens speelt Rabobank al zo’n twintig jaar een grote rol in de energietransitie. Het begon met het financieren van projecten. Inmiddels is de bank marktleider in Nederland en financiert al zo’n vijftig grote projecten per jaar. Daarnaast ondersteunen gecertificeerde duurzaamheidsadviseurs klanten van Rabobank bij hun bijdrage in de energietransitie.