Dode man gevonden in jachthaven Steenbergen

STEENBERGEN – De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de man die vanmorgen dood werd aangetroffen in de jachthaven door een misdrijf om het leven is gekomen. Andere mogelijkheden zijn een ongeval of zelfdoding. Het gaat vermoedelijk om een wat oudere man, wiens identiteit op dit moment nog moet worden vastgesteld.

De politie kreeg kort na half elf de melding dat er een dode in het water van de Kade lag. Een voorbijganger had dit gezien en sloeg alarm. De technische recherche en het duikteam van de brandweer kwamen ter plaatse om onderzoek te doen en het stoffelijk overschot naar de kant te halen.

Dat gebeurde onder het toeziend oog van vele tientallen nieuwsgierigen, die op gepaste afstanden werden gehouden. Een forensisch arts stelde bij een eerste lijkschouwing vast dat de man ongeveer 20 tot maximaal 24 uur in het water heeft gelegen, aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Volgens hem waren er geen zichtbare verwondingen op het lichaam te zien en was het slachtoffer nog in bezit van zijn portemonnee, waardoor een eventuele beroving onwaarschijnlijk wordt geacht.

De man is overgebracht naar een mortuarium, voor nadere lijkschouwing en het vaststellen van zijn identiteit. De politie verwacht hierover in de loop van de middag nadere informatie te kunnen verstrekken. 

Eind januari 2012 werd in de Steenbergse jachthaven eveneens een dode man gevonden, dat betrof een 71-jarige Nieuw-Vossemeerder. Het onderzoek naar zijn overlijden is weliswaar afgerond en hoewel daaruit niets verdachts naar voren kwam, bleven zijn fiets en portemonnee onvindbaar.