‘Dit willen we hier niet hebben’

STEENBERGEN – Bewoners van seniorenflat De Wieken zijn dit weekeinde opgeschrikt door de bekladding van het gebouw, waarvan één van de zijmuren is beklad met de tekst ‘Stb anti moslim’. ,,Dit willen we hier niet hebben,’’ reageert Ger de Neve van de Volkspartij, die vanmorgen door een bewoner werd ingeseind.

,,Wij hebben meteen contact gezocht met de dienstdoende ambtenaar van de gemeentelijke buitendienst, in de hoop dat de boel zo snel mogelijk wordt schoongemaakt. Want dit zijn geen grappen en hoe eerder het weg is, hoe kleiner de kans op herhaling of kopieergedrag,’’ aldus De Neve, net als de bewoners uiterst verontwaardigd over de bekladding.

In hoeverre het zal lukken om de graffiti op korte termijn te laten verwijderen, is nog even de vraag. ,,Niet de gemeente, maar woningstichting Stadlander is namelijk eigenaar van de flat. Hopelijk willen ze ook daar meewerken aan een spoedige oplossing, want dit kan gewoon echt niet.’’

Ook het bushokje voor het seniorencomplex aan de Molenweg viel dit weekeinde overigens ten prooi aan vandalen. Bewoners van De Wieken klagen al jaren over de overlast die zij ervaren van de bushalte en hopen dat deze wordt verplaatst naar de voorzijde van 't R@velijn.