Dit weekend 40e expositie van Fotoclub Steenbergen 

STEENBERGEN – In de aula van de Gummarusschool in Zuid verzorgt Fotoclub Steenbergen komend weekend van zaterdag 22 en zondag 23 april haar jaarlijkse expositie waarbij het publiek een beeld krijgt van het werk van de fotoclubleden via meer dan 100 foto’s in zwartwit en kleur en vijf audiovisuele presentaties.

Het betreft de veertigste tentoonstelling waarop de club de meest actuele foto’s laat zien die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Zoals gebruikelijk is er een keur aan onderwerpen, variërend van macro tot uitgelezen landschappen en portretten. Geen van de foto’s is op andere exposities eerder te zien geweest.

Evenals voorgaande jaren wordt aan de bezoekers gevraagd uit de actuele inzendingen hun favoriete foto en audiovisuele presentatie te kiezen. Pas na afloop van de expo vindt er een bijeenkomst voor clubleden plaats waar een vakfotograaf zijn kritische mening over het tentoongestelde werk zal geven.

Kinderjury

Behalve de publieksjury, is als vanouds voorafgaand aan de tentoonstelling een kinderjury aan het werk geweest. Dit jaar gebeurt dat voor de tiende keer en om die reden was er een grote afvaardiging van 10 leerlingen van alle drie de Steenbergse basisscholen.

Zelfportretten

In een aparte hoek zijn de zelfportretten van de clubleden te zien die ook dit jaar de uitdaging zijn uitgegaan om een zo origineel beeld van zichzelf te geven, al dan niet direct met fotografie verband houdend. De nodige zelfspot ontbreekt daarbij niet.

De foto expositie is gratis te bezoeken in basisschool Gummarus, Esdoornstraat 1 in Steenbergen op zaterdag 22 april van 11 tot 20.30 uur en zondag 23 april van 11:00 tot 17:00 uur.