Dit weekeinde stroomt er koude lucht naar onze omgeving

Dit weekend krijgen we een ander weertype. Het hogedrukgebied boven de Baltische Staten draagt de macht over aan een bolwerk ten zuidwesten van IJsland. Onder regie van een straffe noordenwind, stroomt er koudere lucht onze omgeving binnen maar zaterdag wordt het desondanks nog wel 12 graden.
Door de forse wind voelt het kouder aan en de zon heeft niet meer het ‘alleenrecht’. Zondag is het ronduit kil bij ongeveer 9 graden en voelt het door de straffe wind, kouder aan. Verder schijnt de zon wel af en toe maar is er ook stapelbewolking. In de nacht neemt de wind in kracht af en komt het kwik weer dicht bij het vriespunt. Voorlopig blijven de temperaturen ondermaats. Het hogedrukgebied boven de oceaan houdt een noordelijk stroming in stand.
Het kwik schommelt in de middag meestentijds iets onder de 10 graden. Wel gaat de wind weer liggen.
Maandag tot en met woensdag is het overwegend droog en is er naast bewolking toch ook wel enige ruimte voor de zon. In de nachten blijft de kans op lichte vorst vrij groot. Ook op de ultra lange termijn oog de kans op een overgang naar een zachter weertype klein.


Weerspreuk : “Als vroege krokussen bloeien, zullen ze met koude stoeien.”