Dit weekeinde Jaarmarkt in Steenbergen

STEENBERGEN – De Jaarmarkt-werkgroep, bestaande uit leden van Retail Platform Steenbergen (RPS) en de afdeling Steenbergen van Koninklijke Horeca Nederland, heeft in samenwerking met Dynamic Promotions weer een uitgebreid programma verzorgd ten bate van de 44ste Jaarmarkt, die komend weekeinde wordt gehouden.

Ruim 150 winkeliers, ambulante handelaren, verenigingen en instellingen hebben een plaats en/of kraam op de Jaarmarkt besteld en dat zijn er weer meer dan vorig jaar. Een belangrijk verschil met voorgaande edities is dat het populaire Beachsoccertoernooi, aangevuld met aanverwante, sportieve activiteiten, zich gaat voltrekken op het parkeerterrein van de Westdam.

Parkeren

Dit betekent echter wel een parkeerplaats minder. Parkeren is o.a. echter wel mogelijk bij zwembad De Meermin, Pontmeyer op bedrijventerrein Reinierpolder I, en de carpoolplaatsen nabij de rotondes van de N259. Op de locaties buiten het centrum zijn verkeersregelaars aanwezig om de bezoekersstroom die met de auto komt in goede banen te helpen leiden, ook vanwege de werkzaamheden die in en om Steenbergen worden uitgevoerd.

Vrijmarkt

Van een officiële opening heeft de werkgroep dit jaar afgezien. De Jaarmarkt begint vrijdag 4 september om 12.00 uur en is dan toegankelijk tot 20.00 uur. Zaterdag 5 september kunnen de liefhebbers van 11.00 tot 18.00 uur tussen de kramen door struinen en zondag 6 september van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag kan eenieder die dat wil zijn tweedehands spullen te koop aan te bieden op de vrijmarkt in de Blauwstraat (van de kruising met de Rongelstraat tot het einde).

Zang, theater en dans op meerdere podia

Straattheater, (dweilband)muziek, kermisattracties en (sportieve) demonstraties zorgen voor de nodige levendigheid op het Jaarmarktparcours, dat bovendien vier podia telt, met een keur aan entertainment. Op de Markt ‘draait’ vrijdagmiddag Showtime Drive In Show en speelt ’s avonds de cover/feestband Act on Demand.

Zaterdagmiddag krijgt het publiek hier optredens voorgeschoteld van Dinami sports & fitness, theater- en dansschool Myra Ceti en de Monique de Groot Dancers. Dinami en Myra Ceti zijn ook zondagmiddag op de Markt te bewonderen, evenals zanger Chris Antonissen. Zaterdagavond staat de Veronica Back To The 90’s Party op het programma.

Het podium van De Joosse en Puur in de Kaaistraat heeft vrijdagmiddag JW Sound Drive In Show in de aanbieding, vrijdagavond treedt hier de band Barefeet op met blues- en rockmuziek, zaterdagmiddag zijn naast JW Sound zowel Totaaltheatergroep Cameleon als popkoor The Sparrows te gast. Zaterdagavond bouwen de Dellenoy Brothers een feestje op deze plek, waar zondagmiddag Corné Entertainment voor het muzikale vermaak zorgdraagt.

Op het podium bij Hotel Aarden (kop van de Kaaistraat), verzorgd door Lions Club Steenbergen in nauwe samenwerking met de horecagelegenheid, bijt de coverband Greenlight vrijdagavond het spits af, zaterdagmiddag zijn er diverse acts, waaronder de Doemaarofjethuis-band. Zaterdagavond speelt Go! For the Groupies een thuiswedstrijd op het podium waar deze Steenbergse formatie in het verleden ook vaak de Jaarmarkt opluisterde.

Zondagmiddag is er een jamsessie, waarbij muzikanten en zangtalent van harte welkom zijn om te laten horen wat zij in huis hebben. De zogeheten backline berust bij de band Phonecall.

De Commerce uit Kruisland neemt het vierde podium, op het Kerkplein, voor z’n rekening, met muziek van Calypso Drive In Show en zang van Denans (Hans van Aalst), Corné Jacobs en Suzie Roose.