Dit keer wel gered dankzij kordaat ingrijpen door watersporters

STEENBERGEN – Sinds een jaar woont Francis Bernaards in haar woning aan de Oost-Havendijk. Het is heerlijk wonen en Francis heeft een prachtig uitzicht over de Vliet die langs haar woning stroomt. Gistermiddag was ze toeschouwer bij een geslaagde reddingsactie waardoor een jong hertje haar wellicht onvrijwillige duik in het water overleefde. Dat kon helaas niet gezegd worden van het hert dat twee weken geleden in dezelfde situatie kwam.

“Ik zag gisterochtend het hertje zwemmen. Gelukkig passeerden op dat moment twee zeilboten waarvan de bemanning kordaat ingreep. Ze manoeuvreerden het diertje handig naar de kant en eenmaal in het riet kon het hertje aan boord worden genomen. Vervolgens brachten de redders de drenkeling naar het aquaduct waar de jachtopziener zich over het diertje ontfermde”, zo verwoordde Francis Bernaards de reddingsactie.

Twee weken geleden ging het mis

Het deed haar goed dat deze actie slaagde, want twee weken terug ging het helaas verkeerd. Toen werd politie en brandweer gealarmeerd en werd gepoogd om een hert te water hulp te verlenen. Het dier was blijkbaar te vermoeid geraakt en verdronk juist voor het kon worden gered. “Fijn dat het gisterochtend goed is afgelopen”, stelt Francis opgelucht.

Foto’s: Francis Bernaards © 2019