Disco van weleer herleeft bij ‘Tussen Thee en Diner’

STEENBERGEN – Voor de zesde keer staat zondag 15 maart ‘Tussen Thee en Diner’ op het programma bij Hotel Aarden, waar dan de muziek uit de jaren zestig, zeventig en begin tachtig weer de boventoon voert, ter vermaak van zowel ‘oudere jongeren’ als ‘jongere ouderen’.

Die wisten de weg alle voorgaande keren goed te vinden naar het gratis toegankelijke matinee, waarbij wel aangetekend dat de meerderheid vijftig- of zelfs zestig- en zeventigplus is. ,,Veertigers, maar ook vijftigers en zestigers hebben tegenwoordig vaak nog een druk sociaal leven, maar we kunnen het iedereen aanraden om ook eens tijd in te ruimen voor ‘Tussen Thee en Diner. Het is elke keer al gezellig druk geweest,’’ vertellen de initiatiefneemsters Ineke van Middendorp, Ria Veraart en Ineke Herselman, die ‘Tussen Thee en Diner’ organiseren in nauwe samenwerking met de eigenaren van Hotel Aarden.

Peter de Bruin en André Verhagen dragen hun steentje nadrukkelijk bij, door gratis koffie en thee te verstrekken en gedurende de middag rond te gaan met lekkere hapjes, zoals die vroeger gemeengoed waren op feestjes. Een ‘ouderwets’ koekje, een kaasje, een worstje, een bitterballetje; noem maar op.

Consumpties zijn verder voor eigen rekening van de bezoekers, die na afloop desgewenst ook nog kunnen aanschuiven voor het diner, waarbij dan diverse menuutjes voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden.

Laatste dag om Strieneleutbonnen op te maken

‘Tussen Thee en Diner’ duurt van 14.30 tot 17.30 uur, ‘maar een echte eindtijd is er eigenlijk niet’. ,,We zitten tenslotte in een café, dus niemand hoeft naar huis. Loopt het uit, dan loopt het uit, zo simpel is dat,’’ lachen de ‘theetantes’, die steeds voor afwisselend entertainment zorgen, meestal met live zang.

Volgende week zondag echter herleven de oude tijden van de oorspronkelijke Veronica bar, de vroegere discotheek van Kees de Groot in de Grote Kerkstraat. Speciaal voor ‘Tussen Thee en Diner’ is toenmalig dj Jack Lebeau bereid gevonden om nog een keertje de muziek te verzorgen. ,,Hij komt het ‘plaatjes draaien’ nog eens dunnetjes over doen.’’  Terug naar de disco dus en wie de kriebel in z’n kuiten krijgt, mag gerust een dansje wagen.

Zondag 15 maart is overigens de laatste dag dat de Strieneleutbonnen van afgelopen carnaval nog ingeleverd kunnen worden. ,,Waar zou je dat nou beter kunnen doen als bij ‘Tussen Thee en Diner’?’’ vragen de dames zich hardop af.