Dirigent Junior Huigen kijkt met goed gevoel terug op nieuwjaarsconcert Amicitia

STEENBERGEN – “Het was zeker een mooie muzikale avond. We bouwen als vereniging hard. Dat is te zien aan het groeiende ledenaantal en dat is ook muzikaal te horen. Er heerste een leuke sfeer met een fijne groep muzikanten en positieve reacties vanuit het publiek”, zo blikt dirigent Junior Huigen terug op het nieuwjaarsconcert dat Amicitia afgelopen zaterdagavond in de Hervormde Kerk verzorgde.

De harmonie speelde dat het een lieve lust was en ontving tijdens haar concert tevens het popkoor Enjoy More Music, dat eveneens onder leiding staat van Junior Huigen en waarvoor hij het repertoire schreef. “Ook dit koor kreeg leuke reacties”.
Tijdens het nieuwjaarsconcert werd ook oud-voorzitter Nel van der Veeken vanwege haar 40-jarig lidmaatschap gehuldigd. Dat gebeurde door huidig voorzitter Corné Hagenaars. Nel van der Veeken ontving de jubileumspeld van de KNMO.

Shaken, not Stirred

Amicitia gaat zich nu voorbereiden op het grote concert dat op 4 april in het Cromwiel wordt gegeven. Dit gebeurt samen met de De Unie uit Fijnaart, Luctor et Emergo uit Zoutenlande en popkoor Enjoy More Music uit Heerjansdam. Onder de titel ‘Shaken not Stirred’ wordt een door Huigen bewerkt repertoire uit de 24 James Bond Films gebracht. Kaarten voor het concert zijn nu al te koop bij Primera De Gilles in de Kaaistraat.

Foto’s: Thomas Weezenbeek © 2020 Tekst: Peter Vermeulen – Steenbergse Courant